Sala de premsa Premsa i mitjans

Èxit de participació a la Nit de la Ciència de Sabadell

Nit de la Ciencia Sabadell 2017imatge
L’acte central de la Nit de la Ciència de Sabadell va omplir dijous passat, dia 18 de maig, l'Auditori Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell. En el decurs de l’acte es van presentar els contractes de recerca del projecte europeu P-SPHERE vinculats a l’àmbit de la salut.

23/05/2017

L’activitat central de la Nit de la Ciència, el vespre del dijous 18 de maig passat, va aplegar més de 200 persones a l‘Auditori de l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.  L’acte va ser presentat pel periodista de Sabadell Xavier Andreu, i va comptar amb les actuacions del Cor Vèrtex del Cor Jove de l’Escola Pia de Sabadell i del màgic Carles Raiet. En el decurs de l’acte es van concedir diferents premis, beques i reconeixements a l’activitat científica, per part de les diferents entitats organitzadores i d’altres estretament vinculades.

Entre aquest premis, el vicerector de Recerca i de Transferència de la UAB Armand Sánchez va presentar els ajuts del projecte europeu P-SPHERE vinculats a l’àmbit de la salut, tres contractes postdoctorals, concedits per la UAB a investigadores de l’Esfera UAB-CEI. El projecte de Clara Penas, Modulació de la neuroplasticitat per millorar la recuperació i reduir el dolor crònic després de lesions de medul·la espinal, es desenvoluparà en el Grup de Neuroplasticitat i Regeneració de la UAB. El grup investiga la regeneració i recuperació funcional després de lesions dels nervis perifèrics i de la medul·la espinal, així com en malalties neurodegeneratives. Laia Castells, amb el projecte CRISPR-Cas9 del genoma per trobar noves dianes terapèutiques del càncer, al Departament de Genètica i de Microbiologia, pretén trobar noves dianes claus per a la teràpia del càncer, fet essencial en la pràctica de la medicina personalitzada i així, emprar tractaments dirigits altament selectius i eficaços en cohorts de pacients preseleccionats. Marina Laplana estudiarà  al grup de Genòmica Comparativa i Funcional del Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) un determinat tipus de canvi genètic, les inversions, per millorar el diagnòstic de certes malalties o fins hi tot per desenvolupar nous tractaments, amb el projecte Anàlisi funcional i d’associacions d’inversions amb malalties humanes i fenotips relacionats amb la salut.

La Nit de la Ciència i el Coneixement de Sabadell 2017, és una iniciativa de la Fundació Bosch i Cardellach, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Parc Taulí (FPT), la Fundació Olga Torres (FOT) i l’Escola Superior de Disseny ESDI. Els beneficis d’aquesta edició es destinaran a un projecte d’investigació de noves eines per millorar el diagnòstic precoç del càncer colorectal, liderat des del Parc Taulí.