VII Jornades La cultura matemàtica de les persones

Jornades La cultura matemàtica de les persones

Les VII Jornades La Cultura matemàtica de les persones se celebraran el divendres 20 i el dissabtes 21 d'octubre de 2017, organitzades per l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona i la FPCEE de la Universitat Ramon Llull.

15/09/2017

En aquestes jornades, us proposem pensar en les relacions que es donen entre tres qüestions que considerem claus pel seu paper en l’emergència del sentit global del món de la vida de l’aula i de l’escola: benestar, cultura i llibertat.

I us convidem a compartir reflexions sobre la naturalesa didàctica d’unes vides d’aula que entenem que haurien de generar benestar acollint totes les persones, que haurien d’enriquir la conversa cultural impulsant l’emoció del grup que conviu comprenent i explicant el món i que, finalment, haurien d’obrir el pas a la llibertat que entenem com un bé personal però també col·lectiu.

  • Podríem pensar en el compromís que prenem les mestres i els mestres amb el benestar dels infants, i en com es concreta, a la pràctica, en la nostra acció pedagògica?
  • Entendríem les pràctiques culturals matemàtiques com una de les coordenades imprescindibles en la construcció de la vida comunicativa de l’aula?
  • Com vincularíem la voluntat de “fer-nos lliures” a l’accés al “jo” i a “els altres”?
  • I, quin rol adoptaríem, com a mestres, en la gestió d’una vida d’escola inclusiva, oberta al món i emancipadora?
Les Jornades es duran a terme a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna - URL. Carrer Císter, 34 de Barcelona.


Web de la trobada

 

Notícies relacionades

Totes les notícies