Sala de premsa Premsa i mitjans

Neix un projecte de formació de joves en el marc de l'economia digital i sostenible

Estudiants
La UAB, Eurecat i el Consell Comarcal de Vallès Occidental impulsen "Digital&Green Skills Vallès”, adreçat a joves interessats en innovar en l’economia sostenible a través de les competències digitals. La sessió informativa va tenir lloc el passat dijous, 16 de febrer, a les 11 h, a l’Escola d’Enginyeria.

09/02/2017

La transformació digital ha portat noves oportunitats laborals i socials. L’ús de l’internet de les coses, el big data, la impressió 3D, l’ecodisseny de productes.... són només alguns exemples de nous camps per explorar i per desenvolupar. Uns camps que necessiten de professionals formats i amb habilitats específiques. És per això que des de la UAB, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, i el Centre Tecnològic Eurecat es posa en marxa el projecte “Digital&Green Skills Vallès”.

La iniciativa, que neix per fomentar i impulsar l’economia sostenible a través de les competències digitals, va ser presentada als joves interessats en participar-hi el passat dijous, 16 de febrer, a les 11h, a la Sala de Graus de l’Escola d’Enginyeria.

Adreçat a joves de fins a 29 anys, amb formació universitària o CFGS, en situació d’atur i que no estiguin estudiant més de 40 hores al mes, el projecte vol formar professionals de qualsevol especialitat, perquè puguin innovar en l'àmbit social i comunitari i despertar alternatives d'ocupació en el procés de la transformació digital i sostenible. Està dirigit a professionals de l’art, la tecnologia, el disseny, l’enginyeria, la física, la biologia, l’educació, la comunicació, la sociologia, etc.

“Digital&Green Skills Vallès” treballarà amb 25 joves, que comptaran amb el suport de professionals de la docència i del coaching professional especialitzat, per treballar oportunitats en el marc d’una plataforma d’innovació i cocreació oberta. L’objectiu és preparar nous professionals que dominin la lògica digital i entenguin el valor de la sostenibilitat i el treball col·laboratiu.

Al llarg dels propers mesos, els joves que siguin seleccionats pel projecte rebran formació avançada en competències digitals, innovadores i sostenibles. També rebran formació pràctica i tindran contacte amb empreses i agents del territori. Al mes de juny, els participants hauran elaborat un catàleg d’experiències que podran posar en pràctica en el context real. Les experiències hauran de garantir un impacte social a la comarca i aportar una millora en les condicions de vida de la ciutadania.

Tots els joves rebran el suport d’un tutor d’inserció per adequar el seu perfil professional i per ajudar-los en el seu projecte personal-laboral.

L’Escola d’Enginyeria de la UAB acollirà les sessions formatives i de desenvolupament del projecte. En la iniciativa participen, a més, varis departaments de la Universitat, el Parc de Recerca UAB i la CORE de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles.
 
Inscripció per assistir a la sessió informativa