La gent gran que estudia a la UAB puja a l'escenari

Maternitat

El dijous, 22 de juny, es farà la representació de final de curs de la quarta edició del Taller de Teatre de la Universitat a l’Abast. Enguany, els alumnes del taller oferiran una versió lliure de "Spot", de Carles Alberola.

16/06/2017

Durant el curs 2016-2017 més de 450 persones majors de 50 anys han cursat assignatures al campus de la UAB, compartint aules amb els estudiants oficials.

Els actors i actrius, que tenen més de 50 anys i estan estudiant a la UAB, són alumnes del taller i participen del programa Universitat a l’Abast.

La professora Marta Sorribas, llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona, ha impartit aquest taller durant el curs i alhora els ha dirigit en l'obra que representaran.

Cada divendres, des del mes de novembre, han assajat a l'edifici Àgora del Campus de Bellaterra.

El taller s'ha adreçat a les persones majors de 50 anys interessades a viure l'experiència del fet teatral des de dins, a participar en un muntatge teatral de creació dramàtica, i a aprendre a ser actor i actriu.

El llenguatge teatral, el joc col·lectiu com a base de la creativitat de grup, nocions bàsiques d'interpretació, el procés de muntatge de l'obra (treball de taula, treball sobre les situacions i els personatges, moviments escènics bàsics, escenografia, vestuari, atrezzo), han estat els principals continguts del taller.

La Universitat a l'Abast, per a majors de 50 anys
El programa Universitat a l’Abast és una iniciativa de la UAB impulsada des de l’Escola de Postgrau, que promou la formació al llarg de la vida i l’envelliment actiu.

Durant el curs 2016-2017 més de 450 persones majors de 50 anys han cursat assignatures al campus de la UAB, compartint aules amb els estudiants oficials. La Universitat a l’Abast també dóna suport acadèmic a les Aules d’Extensió Universitària per a persones grans a diferents poblacions del nostre entorn, en les que han participat més de 4.400 persones.

Spot Show, basada en l’obra Spot, de Carles Alberola
Els anuncis més populars són els protagonistes de l'obra. Per a la promoció de l'obra expliquen que "Mai hem estat tan feliços com quan hem sortit de la dutxa amb un pelo Pantén (¡porque tú lo vales!), hem rentat els plats amb una sola gota del milagro antigrasa i ens hem pres una xispa de la vida ben fresqueta".

Els responsables de l'obra argumenten que "avui us convidem a participar del nostre... SPOT SHOW! Perquè vivim en un món meravellós, on sempre hi ha Calgón a totes les rentadores, on les paelles surten sempre perfectes perquè l'arròs Brillante no se pasa i on tots els nens tenen sempre el millor dels berenars: ¡leche, cacao, avellanas y azúcar! Ah, i, per cert... ¿Te gusta conducir?"

Serà el dijous, 22 de juny, a les 19.30 h a la Sala de Teatre de la UAB.

Direcció: Marta Sorribas
Repartiment: Grup del Taller de Teatre de la Universitat a l'Abast
Encarna Albella, Josep Álvarez, Miquel Belmonte, Victòria Bertran, Antònia Bonet, Rosa Carner, Estelle Espin, Montse Espinet, Matilde Fernández, Vicenç Gurrea, Glòria Mira, Maria Ruiz i Blanca Soler.

Reserva d’entrades: http://www.uab.cat/web/viure-el-campus/cultura-en-viu/sala-teatre/programacio-sala-teatre-de-la-uab/spot-show-pel-grup-de-teatre-de-l-universitat-a-l-abast-1345685594818.html

 

Notícies relacionades

Totes les notícies