La figura de l'autor i l'artista protagonitza el IV Congrés Els Textos del Cos

Cartell congres texts del cos

Entre el 16 i el 20 d'abril, més de 120 especialistes de diverses universitats d'arreu del món reflexionaran sobre la figura de l'autor o autora i de l'artista al IV Congrés Internacional Texts del Cos, que tindrà lloc a la Facultat de Filosofia i Lletres.

10/04/2018

Del 16 al 20 d'abril, centenars d'especialistes de diverses universitats europees i americanes reflexionaran sobre la figura de l'autor o l'autora i de l'artista al IV Congrés Internacional Texts del Cos, organitzat pel grup Cos i Textualitat del Departament de Filologia Espanyola de la UAB i emmarcat dins del projecte de recerca "L'autoria en escena".

Durant aquests quatre dies de congrés es debatrà sobre el paper de les creadores i creadors a la societat contemporània, sobre la seva relació amb els mass media i els entorns digitals o sobre els estereotips de gènere que impedeixen el reconeixement de les dones al camp cultural.
 
Les conferències plenàries tractaran qüestions com la representació literària i fotogràfica dels escriptors/es o el vincle entre l'autoria i la celebritat. Aquestes aniran a càrrec de Javier García Rodríguez, professor de la Universitat d'Oviedo, escriptor, crític literari i gestor cultural, David Martens, professor de la Université de Louvain i membre del grup de recerca MDRN, i Isabel Clúa professora de la Universitat de Sevilla, i investigadora del centre de recerca ADHUC-Teoria, Gènere, Sexualitat (UB), 

El congrés també comptarà amb cinc taules rodones que, entre d'altres aspectes, exploraran com el gènere de l'autoficció aborda la memòria històrica o la relació de les dones directores i l'anomenat cinema d'autor.   
 
Mitjançant més d'un centenar de ponències, el congrés pretén reflexionar sobre les maneres de presentar-se com a autor o autora a la literatura, especialment en l'àmbit català, espanyol o llatinoamericà, però també en altres camps de la producció cultural com la filosofia, la performance o la dança. Una reflexió on tindrà un lloc destacat el paper del cos i les seves marques de gènere o ètnia, eix central de la recerca del grup Cos i Textualitat des de la seva fundació, el 2005.
 
Totes les activitats tindran lloc a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona i es poden consultar a aquest enllaç.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies