L’INS Can Roca escalfa motors per a la fase final de la Lliga de Debat de SiB

L'INS Can Roca visita la UAB

L’INS Can Roca, institut guanyador de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (SiB) 2018, assisteix a una sessió de preparació a la UAB per a la fase final del concurs interuniversitari. Aquesta fase tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx de l’11 al 13 d’abril de 2018.

09/04/2018

El passat divendres 23 de febrer, l’INS Can Roca es va proclamar guanyador de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat (SiB), convertint-se en el representant de la UAB a la fase final, que tindrà lloc a la Universitat Miguel Hernández d’Elx el proper 11 d’abril fins divendres dia 13. Mes i mig més tard, el passat divendres 6 d’abril, l’equip va tornar a la universitat per assistir a una sessió preparatòria per a aquesta última fase. 
 
La sessió es va dur a terme a la Sala 2 del Centre de Recursos per a Col·lectius de la UAB i va estar a càrrec de Javier Martínez Domingo, membre de l’equip guanyador de la XI edició (2014) de la Lliga de Debat Universitària. La formació va començar a les 10h del matí, deixant un petit descans cap a les dotze i mitja, i va acabar a les 14h de la tarda. Durant aquestes quatre hores van tractar qüestions relacionades amb l’estructura de l’argumentació i les refutacions, i les dificultats amb les que poden trobar-se a la fase final respecte de la local.
 
Les jornades de debat de la fase local de la Lliga de Debat de SiB van començar el passat 21 de febrer i van finalitzar divendres 23, una setmana abans que les jornades de la Lliga de Debat Universitària, a la Sala de Teatre de la UAB. El número d’instituts inscrits en aquesta edició, un total de setze, va augmentar respecte als onze de l’any passat. El tema que fou objecte de debat a la fase local, “L’humor té limits?”, serà el mateix al que s’haurà d’enfrontar l’equip de l’INS Can Roca a la final la setmana vinent. 
 
La Lliga de Debat de SiB, organitzada per la Xarxa Vives, permet que els estudiants d’institut puguin fomentar l’ús de la paraula a través de l’enfrontament dialèctic sobre un tema polèmic i d’actualitat, i també ofereix la possibilitat de que els estudiants mantinguin un primer contacte amb el món universitari. Podeu trobar més informació al blog de la Lliga de Debat, al canal de Youtube, on pròximament es publicaran els vídeos dels debats, i al web de Dinamització Comunitària. 
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies