Interrupció del Consell de Govern

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

En el Consell de Govern de la UAB que va tenir lloc el 4 de maig, va ser retirat el punt 4.3 de creació de títol de grau propi, a iniciativa de l’Equip de Govern, i després de la irrupció d'un grup d'estudiants que exigien l'anul·lació del Consell. Un cop retirat, la reunió es va desenvolupar amb normalitat.

04/05/2017

Un grup d’estudiants va interrompre el Consell de Govern de la UAB que es desenvolupava el 4 de maig passat, a la sala de Juntes del Rectorat. Els estudiants van fer lectura d’un manifest en contra de l’aprovació d’un grau propi de 180 crèdits tot recordant que en un referèndum celebrat l’any 2015 els estudiants havien votat en contra dels graus de 3 anys mentre el sistema 3+2 impliqui un encariment dels estudis i van exigir l’anul·lació del Consell de Govern.
 
La rectora de la UAB va explicar que el que es presenta és un grau propi, no oficial, i que la preparació de nous graus és complexa, que no es pot impedir que es presentin graus de 180 crèdits, que la tramitació de tota la documentació es demora uns dos anys i que tot això pot fer que la UAB perdi competitivitat. La rectora va recordar també el compromís de la Generalitat d’equiparar el preu d’almenys el primer any de màster al de grau i que de no complir amb aquest el compromís, la UAB reestructuraria la proposta per fer-la de 240 crèdits.
 
Finalment, es va proposar la retirada d’aquest punt de l'ordre del dia i, després de la marxa dels manifestants, el Consell de Govern va continuar amb normalitat.

 

Notícies relacionades

El Concert "50 Anys de la UAB", al Teatre La Faràndula de Sabadell

El Concert "50 anys de la UAB" tindrà lloc el dijous, 3 de maig, a les 20 hores, al Teatre La Faràndula de Sabadell. Anirà a càrrec del Cor i l'Orquestra de la UAB i de l'Orquestra Simfònica del Vallès. El repertori inclou una composició i estrena especial per al 50 aniversari titulada "El secret de les coses", del reconegut músic i compositor Marc Timón (Alumni UAB). Llegir més

Totes les notícies