Inscripcions obertes al Programa de Generació d'Idees 2017

La sisena edició del Programa de Generació d'Idees es centrarà en la biotecnologia industrial i la biomedicina i tindrà lloc els propers mesos d'octubre i novembre. Les inscripcions romandran obertes fins el 26 de setembre.

01/06/2017

El Parc de Recerca UAB llança una nova edició del Programa de Generació d'Idees per donar suport al personal investigador del campus de la UAB i dels centres de la Xarxa de Referència en Biotecnologia (XRB) a modelar les seves idees i generar solucions de mercat a partir de la seva recerca. Aquest any, el Programa pretén generar projectes en el sector de la biotecnologia industrial i la biomedicina.

Les inscripcions romandran obertes fins el 26 de setembre. S'hi poden apuntar investigadors, doctorands i estudiants del campus UAB i dels centres XRB amb grup o individualment, tant si tenen un projecte com si no. 

El Programa de Generació d'Idees consisteix en una activitat formativa i pràctica que pretén ajudar als participants a generar idees i transformar-les en solucions que puguin arribar a la societat. La formació es focalitza en les tècniques de lean start up, és a dir, conèixer el client -sigui administració, persona física o empresa-, identificar el problema que hi ha i desenvolupar el prototip o servei conjuntament amb el client.

Aquest any diverses empreses i institucions, com Roche Diagnostics, l'empresa Air Liquide, el Barcelona Synchrotron Park i l'Ajuntament de Sant Cugat, patrocinen el programa, que també compta amb la col·laboració de Biocat, CataloniaBio, TrifermedCBDO i ReigJofre. Aquestes entitats han plantejat diversos reptes tecnològics per als investigadors que vulguin aportar-hi una solució. Tanmateix, els investigadors també poden apuntar-se al Programa amb un projecte propi, encara que no respongui a cap dels reptes proposats.

El Programa començarà el mes d'octubre i s'estructura en tres fases. La primera part consistirà en diferents sessions creatives per generar idees i donar-les-hi forma, a partir de tècniques de coworking. En la segona, els participants rebran formació en aspectes clau com la propietat intel·lectual i la valorització, el model de negoci, el finançament i les tècniques de presentació. Per últim, es celebrarà un concurs on els participants presentaran el seu projecte davant d'experts en valorització d'idees de negoci i, d'entre tots els participants, es concediran tres premis.

Més informació
Web del Programa de Generació d'Idees

 

Notícies relacionades

Totes les notícies