Sala de premsa Premsa i mitjans

Finalitza el primer torn del Campus Ítaca. El segon, en marxa

1er torn itaca 2016
Moisès Amorós, president de la Comissió Acadèmica del Consell Social, va assistir a l’acte i va afirmar que ”cal estar preparats i atents per detectar i aprofitar les oportunitats” i que els alumnes, en aquest cas de 3r d’ESO, són el bressol del talent.

07/07/2016

El passat dimarts 5 de juliol va finalitzar el primer torn de la XIIIa edició del Campus Ítaca amb els actes de cloenda simultanis a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB i l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, un programa que compta amb el suport del Consell Social.
En aquest primer torn hi ha participant un total de 194 joves de 38 instituts de Moià, Esparreguera, Barcelona, Berga, Gironella, Puig-Reig, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Rubí, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, St. Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa, Viladecavalls, Ullastrell i Caldes de Montbui.

La Vicerectora d'alumnat i ocupabilitat, Sara Moreno, així com la Delegada de la Rectora per a la Programació Acadèmica i la Qualitat, Maria Valdés, van donar la benvinguda als respectius actes. Moreno va destacar que el Campus Ítaca "és un tresor que té l'Autònoma" i "com a conseqüència de cuidar-lo, creix cada any i té més impacte". També van voler destacar la importància d'aquest programa socioeducatiu en la promoció de l'educació superior.
                                                                                                                                                                           
A la sala del Rectorat van assistir el president de la Comissió Acadèmica del Consell Social, Moisés Amorós juntament amb la Coordinadora de l’àrea Socioeducativa de la FAS, Elsa Espinosa. El representant del Consell Social va dirigir-se als joves amb un missatge motivador: “la societat compta amb vosaltres per tal de continuar sent capdavanters en innovació”, els va destacar. A més va exposar la confiança en aquest programa social i l’aposta de la UAB pel Campus Ítaca des del curs 2002-2003. També va fer referència a la necessitat que societat i universitat vagin unides. I, per últim, Núria Gorgorió, va agrair la confiança de les famílies i l’esforç del professorat de la UAB.

Després dels parlaments van presentar-se els resultats de 6 projectes desenvolupats per nois i noies participants al Campus i van lliurar-se el premi a l'equip més participatiu i els diplomes a tots els i les joves participants, així com als instituts.

A la cerimònia que se celebrava a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, , el Degà de la Facultat de Ciències de l’Educació, Joaquin Gairín; el Director de Zona Santander Universidades, Jose Ma García de los Ríos; i el Director de la FAS, Jordi Prat, van ser els encarregats de lliurar els premis i els diplomes als participants. En les seves intervencions van felicitar als joves per haver "emprés aquest viatge a Ítaca" i Valdés va manifestar que tenia un desig que algun dia aquests joves formessin part de la comunitat universitària de la UAB.
                                                                                                                                                                     
En aquesta trobada, els i les joves van estar acompanyats de les seves famílies, que van poder conèixer de primera mà tota la feina que han dut a terme en la seva estada.


Campus Ítaca 2016

El Campus Ítaca 2016  ha fet créixer el seu abast i impacte. Aquest curs, ha incrementat  1 comarca, 3 localitats, 24 instituts i 60 joves participants, arribant així a col·laborar amb 33 ajuntaments de 7 comarques de la província de Barcelona, amb un total de 77 instituts i ampliant el Campus a un total de 388 nois i noies que han finalitzat 3r d'ESO.

Les activitats formatives dirigides es duen a terme amb personal docent i investigador vinculat a la UAB de diferents facultats i centres adscrits i que han estat seleccionats enguany en una convocatòria pública. El Campus es conforma de tallers, debats, problemes complexes, "qui té més raó" i projectes. Totes, activitats basades en l'aprenentatge derivat de l'experiència, tenint en compte el coneixement previ dels i les participants i afavorint el treball cooperatiu.

El dimecres 6 de juliol va arrencar el segon torn d'aquesta XIIIa edició, que compta amb la participació de 194 nois i noies de 39 instituts de Canovelles, La Garriga, l'Ametlla del Vallès, Martorell, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Viladecans, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Sabadell, St. Cugat del Vallès, Terrassa, Santa Margarida i els Monjos i  Castellví de la Marca.