Sala de premsa Premsa i mitjans

Emilio Lora-Tamayo ingressa l'Academia de Ciències de Múrcia

Lora Tamayo Foto
La conferència titulada “Del tubo de vacío a la nanoelectrónica” va servir al professor Lora-Tamayo com a classe d’ingrés. Acte seguit, Francisco Tomás, professor d’investigació del Centre d’Edafologia i Biologia aplicada del Segura (CEBAS-CSIC), es va encarregar de pronunciar el discurs de contestació.

29/11/2016

Emilio Lora-Tamayo, president del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i catedràtic d’electrònica de la UAB, va ser investit el 28 de novembrepassat com a acadèmic corresponent de l’Academia de Ciències de la Regió de Múrcia durant un acte que va tenir lloc a l’aula de cultura de Múrcia de Cajamar.

La conferència titulada “Del tubo de vacío a la nanoelectrónica” va servir al professor Lora-Tamayo com a classe d’ingrés. Acte seguit, Francisco Tomás, professor d’investigació del Centre d’Edafologia i Biologia aplicada del Segura (CEBAS-CSIC), es va encarregar de pronunciar el discurs de contestació. La investidura va finalitzar amb la intervenció del president de l’Acadèmia de Ciències de la Regió de Múrcia, Juan Carmelo Gómez.

L’Acadèmia de Ciències de Múrcia va decidir en sessió plenària el nomenament de Lora-Tamayo com a acadèmic corresponent “per la importancia de les seves contribucions i mèrits, tant en el pla científic mitjançant la microelectrònica i la nanotecnologia, com per la seva trajectòria en la gestió i direcció d’organismes científics”. De fet, es tracta de l’únic que ha dirigit en dues ocasions (2003-2004 i en l’actualitat) el CSIC, el major organisme públic d’investigació científica del país i el tercer d’Europa.

Professor a Berkeley i president del comité científic del 'Prestige'

Després de llicenciar-se en Ciències Físiques al 1972, Emilio Lora-Tamayo va obtenir el Diplôme d’Études Approfondies a la Universitat Paul Sabatier (Toulouse) i al 1977 es va doctorar en Ciències Físiques a la Universitat Complutense. Des de 1989 és catedràtic del Departament d’Enginyeria Electrònica de la UAB.

Ha sigut investigador a l’Ècole Nationale Supérieure d’Aéronautique et de l’Espace (Toulouse), al Laboratoire d’Automatique et ses Aplications Spatiales (Toulouse) i al Laboratoire d’Electronique et de l’informatique (Grenoble), a més de professor visitant al Departament d’Enginyeria Elèctrica de la Universitat de Berkeley (Estats Units). Ha sigut director de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona-Centre Nacional de Microelectrònica i de la seva “Sala Blanca integrada de Micro i Nano-fabricació”. També ha coordinat el Barcelona Cluster de Nanotecnologia (BCN-b).

La seva àrea principal de treball és la microelectrònica i la nanotecnologia. En aquest camp ha publicat més de 100 articles a revistes científiques i ha presentat 150 comunicacions a congressos nacionals e internacionals. És coautor de set patents i d’una dotzena de llibres i capítols de llibres especialitzats i ha participat i/o dirigit més de 50 projectes nacionals i internacionals d'R+D. A més, va ser president del Comitè Científic Assessor pel vessament del Prestige