Els Premis Sant Jordi distingeixen professors i investigadors de la UAB

Institut d'Estudis Catalans
Foto: Institut d'Estudis Catalans.

L'Institut d'Estudis Catalanas distingeix recerques destacades amb els Premis Sant Jordi, lliurats el 21 d'abril passat. Entre els guardonats, es troben Joan Claramunt, Andreu Domingo, Aritz Galarraga, Francesc Galera, Armengol Gasull, Sergi González-Solis i Sergi Grau, de la UAB.

20/04/2017

El 21 d'abril, va tenir lloc l'acte de lliurament de l'edició d'enguany dels Premis Sant Jordi, que atorga l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) per distingir treballs de recerca destacats. Entre els premiats, figuren professors i investigadors de diferents àmbits acadèmics de la UAB.

Andreu Domingo, sotsdirector del Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB, rebrà el premi Prat de la Riba per l'obra Catalunya al mirall de la immigració. Demografia i identitat nacional (L'Avenç). D'altra banda, Sergi Grau, investigador de la Facultat de Filosofia i Lletres, obtindrà el Premi de Filosofia Joaquim Carreras i Artau pel seu treball "Les transformacions d’Aristòtil. Filosofia natural i medicina a Montpeller: el cas d’Arnau de Vilanova (c. 1240-1311)". Aquest guardó és atorgat per la secció de filosofia i ciències socials de l'IEC. I, pel que fa a la secció de ciències i tecnologia, Sergi González-Solis ha guanyat el premi de ciències físiques Eduard Fontseré per la seva tesi doctoral dins del programa de doctorat en física de la UAB.

Dins dels premis de les societats filials de l'IEC, la Societat Catalana de Matemàtiques atorgarà el Premi Albert Dou a Armengol Gasull, catedràtic del Departament de Matemàtiques, pel treball "L'infinit i més enllà"; i el Premi Évariste Galois a Joan Claramunt, investigador del mateix departament, pel treball "Differential Galois Theory".

A més, la Fundació Mercè Rodoreda atorgarà un dels seus ajuts a Francesc Galera, tècnic del Servei de Llengües, per al projecte "Avel·lí Artís-Gener, traducció i alteritat. El com i el perquè de la praxi traductora de Tísner". I Aritz Galarraga, professor del Departament de Filologia Catalana, rebrà una de les borses d'estudi Eusko-Ikaskuntza de l'IEC pel projecte "La literatura basca traduïda al català (1976-2016)".

 

Notícies relacionades

Enquesta sobre benestar emocional al campus de la UAB

El projecte Living Lab en Salut Mental posa a l'abast de la comunitat universitària una enquesta sobre benestar emocional al campus de la UAB, que permetrà definir quins són els temes prioritaris i quina seria la millor forma d'abordar-los. El termini per enviar les respostes finalitza el dia 30 d'abril. Llegir més

El Concert "50 Anys de la UAB", al Teatre La Faràndula de Sabadell

El Concert "50 anys de la UAB" tindrà lloc el dijous, 3 de maig, a les 20 hores, al Teatre La Faràndula de Sabadell. Anirà a càrrec del Cor i l'Orquestra de la UAB i de l'Orquestra Simfònica del Vallès. El repertori inclou una composició i estrena especial per al 50 aniversari titulada "El secret de les coses", del reconegut músic i compositor Marc Timón (Alumni UAB). Llegir més

Totes les notícies