Dotzena edició del simulacre de catàstrofes organitzat pel màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències

El màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències realitza un simulacre de catàstrofe al

El dia 10 de maig es realitza el simulacre docent de catàstrofes més important de Catalunya. Enguany l'escenari ha estat Cambrils, on prop de 300 participants simulen una catàstrofe de múltiples víctimes en la qual intervenen els estudiants del màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències de la UAB.

10/05/2018

L'Institut d'Estudis Mèdics (IEM) organitza el 12è simulacre de catàstrofes i incidents de Múltiples Víctimes (IMV) que se celebra anualment en el marc del màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències de la UAB.

El simulacre d'aquest any ha tingut lloc a Cambrils (Tarragona) el dijous 10 de maig de 2018, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils. S'han recreat dos incidents diferents en els que es rescataven les persones afectades. Primer el desbordament de la riera d’Alforja i després un incendi que es donava durant una festa lúdica al soterrani de l’Ateneu Juvenil de Cambrils.

Es tracta d’un exercici pràctic universitari de simulació en el que intervenen més de 300 participants contant tant els/les metges/esses i infermers/eres que cursen el màster com els principals cossos operatius de seguretat, rescat i atenció sanitària del nostre entorn: Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Protecció Civil, els Bombers de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra, el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guardia Civil, la Creu Roja, PROACTIVA, drons de l’ACG Drone i psicòlegs d’emergència, entre altres.

L’actuació en el simulacre té com a objectiu tant formar en el procediment a seguir en casos de catàstrofes amb múltiples víctimes com posar a prova els coneixements adquirits pels estudiants del màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències de la UAB i l’IEM.

Cal destacar que és el simulacre docent integral més important i multitudinari que es realitza a Catalunya, i un dels més grans d’Espanya, on es mobilitza un elevat nombre de recursos i personal d’emergències dels diferents cossos del país.

El màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències està dirigit a titulats universitaris en medicina i infermeria que desenvolupin la seva activitat laboral, o que estiguin interessats en formar-se per treballar en un futur, en serveis d'urgències hospitalàries i serveis d'emergències prehospitalaris estàndard. El programa ofereix una especialització en urgències i emergències mèdiques, un dels camps que en els darrers anys ha experimentat un major creixement en el nostre país.

Més informació:
Màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències
Més màsters en Medicina
Més màsters en Infermeria i Fisioteràpia
 

 

Notícies relacionades

PostCroma2016

Els 210 infants del programa Croma visiten el campus

El programa CROMA 2.0, que coordina la Fundació Autònoma Solidaria (FAS) de la UAB,  portarà el dimarts, 22 de maig, 210 nens i nenes al campus per conèixer la universitat i apropar-se als equips de recerca que han participat dels projectes que han fet pels infants durant aquest curs. Llegir més

Últimes places per als màsters i postgraus UAB 2017-2018

Màsters i postgraus UAB 2018-2019: admissió oberta!

En el web UAB pots consultar l'oferta completa tant de màsters oficials com de màsters i postgraus propis, que comencen les classes al setembre. Diversos programes ja han tancat l’admissió, però encara en trobaràs molts amb la preinscripció oberta. Places limitades!

Llegir més

Totes les notícies