Dotzena edició del simulacre de catàstrofes organitzat pel màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències

El màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències realitza un simulacre de catàstrofe al

El dia 10 de maig es realitza el simulacre docent de catàstrofes més important de Catalunya. Enguany l'escenari ha estat Cambrils, on prop de 300 participants simulen una catàstrofe de múltiples víctimes en la qual intervenen els estudiants del màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències de la UAB.

10/05/2018

L'Institut d'Estudis Mèdics (IEM) organitza el 12è simulacre de catàstrofes i incidents de Múltiples Víctimes (IMV) que se celebra anualment en el marc del màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències de la UAB.

El simulacre d'aquest any ha tingut lloc a Cambrils (Tarragona) el dijous 10 de maig de 2018, amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils. S'han recreat dos incidents diferents en els que es rescataven les persones afectades. Primer el desbordament de la riera d’Alforja i després un incendi que es donava durant una festa lúdica al soterrani de l’Ateneu Juvenil de Cambrils.

Es tracta d’un exercici pràctic universitari de simulació en el que intervenen més de 300 participants contant tant els/les metges/esses i infermers/eres que cursen el màster com els principals cossos operatius de seguretat, rescat i atenció sanitària del nostre entorn: Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Protecció Civil, els Bombers de la Generalitat de Catalunya, Mossos d’Esquadra, el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guardia Civil, la Creu Roja, PROACTIVA, drons de l’ACG Drone i psicòlegs d’emergència, entre altres.

L’actuació en el simulacre té com a objectiu tant formar en el procediment a seguir en casos de catàstrofes amb múltiples víctimes com posar a prova els coneixements adquirits pels estudiants del màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències de la UAB i l’IEM.

Cal destacar que és el simulacre docent integral més important i multitudinari que es realitza a Catalunya, i un dels més grans d’Espanya, on es mobilitza un elevat nombre de recursos i personal d’emergències dels diferents cossos del país.

El màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències està dirigit a titulats universitaris en medicina i infermeria que desenvolupin la seva activitat laboral, o que estiguin interessats en formar-se per treballar en un futur, en serveis d'urgències hospitalàries i serveis d'emergències prehospitalaris estàndard. El programa ofereix una especialització en urgències i emergències mèdiques, un dels camps que en els darrers anys ha experimentat un major creixement en el nostre país.

Més informació:
Màster en Assistència Integral en Urgències i Emergències
Més màsters en Medicina
Més màsters en Infermeria i Fisioteràpia
 

 

Notícies relacionades

Pregraus Duals UAB Barcelona

La UAB i la Diputació de Barcelona posen en marxa el primer Pregrau Dual

Els pregraus duals són una nova oferta formativa professionalitzadora: una titulació pròpia d'1 any amb pràctiques en empreses i institucions col·laboradores i amb pagaments mensuals en concepte d'ajut als estudis. El primer pregrau dual, Especialista en Sistemes d’Informació a les administracions locals, obre admissió a partir de setembre de 2018. Llegir més

Totes les notícies