Sala de premsa Premsa i mitjans

“Escaping Japan”, la diversitat i la dissidència al Japó contemporani

Escaping Japan
Blai Guarné, coordinador del Grau d’Estudis d’Àsia Oriental a la FTI, ha publicat un nou llibre on qüestiona la idea d’un Japó socialment uniforme, i hi assenyala la seva complexitat social i cultural. El llibre, titulat “Escaping Japan: Reflections on estrangement and exile in the twenty-first century”, l’ha publicat l’editorial Routledge.

19/12/2017

El coordinador del Grau d’Estudis d’Àsia Oriental a la FTI, Blai Guarné, ha publicat “Escaping Japan: Reflections on estrangement and exile in the twenty-first century”. Aquest llibre parteix del qüestionament a la idea d’un Japó socialment homogeni i uniforme. Guarné hi assenyala la complexitat social i cultural del país.

L’estudi pren una aproximació etnogràfica i considera dues maneres d’escapar, física i metafòrica.  En aquest llibre, Blai Guarné desenvolupa un marc analític nou per a l’estudi de la diversitat i la dissidència al Japó contemporani. Les recerques etnogràfiques que s’hi desenvolupen interpreten l’experiència “d’escapar” com una pràctica cultural que ha passat desapercebuda en l’estudi acadèmic de la societat japonesa.