Sala de premsa Premsa i mitjans

‘Estiu 1993’ de l’alumni UAB Carla Simón guanya tres Goya i el premi a millor pel·lícula als Gaudí

Carla Simón, gran guanyadora dels Premis Gaudí
Foto: ©Miguel Córdoba
Carla Simón és alumni de la UAB, llicenciada en Comunicació Audiovisual el 2009, va cursar posteriorment un màster a la London Film School. Els X Premis Gaudí també van premiar als alumni Josep Maria Civit (millor fotografia) i Mercè Paloma (millor vestuari).
Entrevista a Carla Simón

29/01/2018

Carla Simón, directora i guionista d’’Estiu 1993’, va ser la gran guanyadora dels Premis Gaudí 2018, enduent-se els dos premis principals: millor pel·lícula i millor direcció. La desena edició de la gala de l’Acadèmia del Cinema Català va tenir lloc el diumenge 28 de gener al vespre a l’Auditori del Fòrum de Barcelona.

‘Estiu 1993’, la seva òpera prima, va guanyar també els premis a millor guió, millor muntatge i millor actriu secundària per a Bruna Cusí.  

La setmana següent, a la 32 edició dels Premis Goya de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, Carla Simón va pujar a l’escenari per recollir el premi a la millor direcció novell, i Bruna Cusí i David Verdaguer, van guanyar els premis a la millor actriu revelació i millor actor de repartiment per ‘Estiu 1993’. 

El film narra l’estiu de la Frida, una nena que deixa Barcelona després de la mort de la seva mare a causa de la Sida, per instal·lar-se a casa dels seus tiets a un poble rural d’Osona. L’adaptació de la Frida a un nou entorn i a una nova família, el tabú de la malaltia i la gestió del dol, sempre des de la mirada d’una nena de sis anys, són el fil conductor d'aquesta pel·lícula autobiogràfica.

Carla Simón és alumni de la UAB, llicenciada en Comunicació Audiovisual el 2009, va cursar posteriorment un màster a la London Film School. L’any passat, Alumni UAB va tenir l’oportunitat d’entrevistar a aquesta jove directora, que ens va explicar la seva trajectòria i el procés de creació de la seva òpera prima. Carla ens responia a les preguntes, encara sorpresa pel seu èxit a la Berlinale al febrer (Millor Opera Prima i Gran Premi de la secció Generation Kplus), sense saber que la seva pel·lícula representaria a Espanya als Oscars, i que obtindria 14 nominacions als Premi Gaudí i 8 als Premis Goya, que se celebren el proper dissabte 3 de febrer.

Els X Premis Gaudí també van premiar a Josep Maria Civit -millor fotografia per Incerta Glòria- alumni del màster de Teoria de l’Art Contemporani i Mercè Paloma – millor vestuari també per Incerta Glòria- llicenciada a la Facultat de Filosofia i Lletres.