Sala de premsa Premsa i mitjans

49 treballs de recerca de Batxillerat, distingits al 12è Premi Argó

PremiatsArgo15
El Premi Argó atorga tres premis i quatre mencions honorífiques per a cada categoria: Àmbit Argó (els que han seguit l'assessorament Argó durant el curs) així com els àmbits específics de Ciències, Biocències i Ciències de la Salut, Tecnologia, Humanitats, Ciències Socials i Arts.

07/07/2015


Del total de prop de 400 treballs presentats en aquesta dotzena edició del Premi Argó s'han distingit un total de 49 treballs: 21 premis i 28 mencions honorífiques, repartits en les set categories i àmbits. Els primers premis de cada àmbit han obtingut com a premi la matrícula gratuïta per cursar el primer curs de Grau a la UAB, així com un obsequi. La resta de treballs distingits han obtingut un obsequi.

El jurat dels premis ha estat format per professors de la UAB i de secundària. El coordinador del Programa Argó, Josep Masalles, ha destacat la qualitat cada vegada més alta dels treballs presentats pels alumnes, així com l'idioma en què es presenten els treballs: "Cada vegada n'hi ha més que ho fan en anglès, cosa que mostra l'alt nivell dels alumnes".

Els primers premis han estat per a Nil Rodellas Gràcia (Àmbit Argó); Antoni-Guillem Marí Jiménez (Àmbit Ciències); Natalia Espasandín Hueter (Àmbit Biociències i Ciències de la Salut); Albert Río Lloreda i Àlex Alférez de la Vega (Àmbit de Tecnologia); Sílvia Nogareda Vilà (Àmbit d'Humanitats), Alícia Díaz Gámez (Àmbit de Ciències Socials) i Aleix Saura Vallverdú (Àmbit d'Arts). 

El lliurament dels premis es va fer el passt 16 de juny a la sala d'actes de l'edifici del Rectorat de la UAB.

Transició entre la secundària i la universitat
Argó és el nom del Programa de transició entre la secundària i la universitat que l’Autònoma va endegar el curs 2003-2004. El nom del Programa s’inspira en la llegenda dels argonautes i més en concret en el nom del vaixell que els va portar als confins del món.

Aquest programa ofereix assessorament i suport als estudiants de batxillerat i de cicles formatius en el seu pas a la universitat, també ofereix actualització de coneixements per al professorat i la possibilitat de conèixer centres d’estudis, projectes i recerques que es fan a la UAB.

L’etapa de transició comença als centres de secundària quan els estudiants trien una determinada branca del batxillerat i comencen a cercar i rebre informació sobre les diferents estudis universitaris i acaba quan han cursat el seu primer curs a la Universitat. Per als joves estudiants és una etapa plena de dubtes i de decisions, s’han d’enfrontar al desconeixement de les pròpies motivacions i capacitats i necessiten informació, orientació i suport. Quan finalment arriben a la Universitat necessiten un bon acolliment i un tracte facilitador per part de la institució universitària.

Podeu consultar el llistat d'alumnes i treballs premiats aquí.