Premi Transferència UAB

Premi Transferència UAB

El Consell Social de la UAB atorga el Premi Transferència UAB des de l'any 2018 a “personal de la UAB que, mitjançant la seva activitat social, de docència, de recerca, d’emprenedoria i/o de gestió, [contribueixi] a la transferència del coneixement de la UAB a la societat”.

Consulteu a continuació els guardonats del Premi Transferència UAB:

 

Salvador Ventura

Catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB i director del grup de recerca de Plegament de Proteïnes i de Malalties Conformacionals de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) de la UAB. 

El Premi Transferència UAB 2022 va ser per Salvador Ventura, investigador de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB per la seva trajectòria en el camp de la bioquímica i la biologia molecular i, concretament, en l’estudi multidisciplinari del plegament de proteïnes i de com la pèrdua de la seva funcionalitat i el procés d’agregació conseqüent estan en l’origen de nombroses patologies, incloent-hi diverses de caràcter degeneratiu, com el Parkinson..

Vídeo de presentació de Salvador Ventura >

Fàtima BoschCatedràtica de bioquímica i biologia molecular i directora del Centre de Biologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG).

El Premi Transferència UAB 2020 va ser per a Fàtima Bosch per la seva llarga i reconeguda trajectòria de recerca i transferència en el camp de la teràpia gènica, especialment en el camp de la diabetis mellitus humana en models animals transgènics, que en l'any 2020 es materialitza en un acord estratègic amb una empresa americana per a continuar el desenvolupament de dos productes de teràpia gènica per al tractament d'aquesta malaltia.

Vídeo de presentació de Fàtima Bosch >

Montserrat LlagosteraCatedràtica de Microbiologia Molecular de la UAB.

El Premi Transferència UAB 2019 va ser per a Montserrat Llagostera, per la seva llarga trajectòria de transferència tant tecnològica com social en el camp de la biologia molecular, orientada a l’aplicació de la ciència en la persona i la vida, pel desenvolupament de dues patents, llicenciades amb empreses nacionals i internacionals, per la seva participació en el projecte europeu PhagoVet en el marc del programa Horizon 2020 i pel seu impuls i lideratge del projecte Small World Initiative@UAB per transferir el valor de la ciència i animar a estudiants de secundària i de batxillerat a conèixer i cursar carreres científiques.

Miquel ChillonProfessor del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular de la UAB i investigador de l'ICREA en dos instituts: l'Institut de Neurociències (INc) de la UAB i l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR).

El Premi Transferència UAB 2018 va ser per Miquel Chillón, per la seva valuosa trajectòria emprenedora i de transferència en el tractament de malalties humanes amb teràpies gèniques, que es materialitza en la creació de les spin‐off NanoTherapix i Kogenix Therapeutics, amb la voluntat d’apropar el producte terapèutic a la clínica i al mercat.