Recursos educatius oberts (REO)

Els REO són materials d’ensenyament o aprenentatge d’accés obert. Més informació
L'accés obert a la informació científica consisteix a publicar i/o dipositar la producció científica a la xarxa sense cedir els drets d'explotació a tercers, garantint l'accés gratuït i facilitant la reutilització dels continguts. Constitueix l'alternativa al sistema tradicional de pagar per accedir a la informació científica, generalment per la via de subscripcions a revistes.
Declaracions internacionals sobre l'accés obert
Opcions
Dipositar en repositoris (Green OA)
Mitjançant el dipòsit en repositoris (autoarxiu) es garanteix l'accés i la preservació a llarg termini. Existeixen diverses opcions:
Publicar en revistes d'accés obert (Gold OA)
Algunes publicacions difonen obertament tots els seus continguts, podeu consultar els títols a DOAJ (Directory of Open Access Journals).
Per a revistes de l'àmbit hispà consulteu RedIB (abans E-revistas) o Redalyc. I us recomanem també el servei REDI de la UAB.
Més informació
Els REO són materials d’ensenyament o aprenentatge d’accés obert. Més informació
El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) ha elaborat una sèrie de guies de bones pràctiques en la gestió de dades de recerca.
Els investigadors de la UAB disposen de diversos incentius econòmics per publicar en revistes d’accés obert accés obert. Més informació
El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) ha desenvolupat l'eina: Pla de Gestió de Dades de Recerca per elaborar-lo. Pots accedir a l’eina i a la infografia i a un videotutorial d’ajuda.
L’Oficina de Projectes Internacionals de la UAB ha elaborat una infografia sobre la Ciència Oberta dins del programa Horizon Europe.
ORE és la nova plataforma de publicació en accés obert dels resultats de la recerca dels programes Horizon 2020 i Horizon Europe. Consulteu la pàgina web ORE i la infografia per a més informació.