Presentació

La veterinària ha contribuït notablement al desenvolupament de l'anatomia, la histologia i la fisiologia i ha permès fer grans avenços no tan sols en la ciència veterinària sinó també en les disciplines humanes. El grau en Veterinària de la UAB capacita als estudiants per desenvolupar la seva tasca professional en els àmbits tradicionals de la veterinària com són la medicina i la cirurgia veterinàries, la producció i la sanitat animals i la higiene, la seguretat i la tecnologia alimentàries i d'altres àmbits emergents i d'expansió professional, com ara la recerca biomèdica i farmacèutica.

La Facultat de Veterinària de la UAB és l'única de Catalunya i una de les millors de l'estat espanyol i d'Europa. El centre compta amb instal·lacions modernes que serveixen de suport a la docència i que garanteixen una formació d'alta qualitat en les diferents vessants de la professió veterinària. Ha rebut el Certificat de l'Associació Europea d'Institucions d'Educació en Veterinària (EAEVE) en reconeixement a la seva qualitat com a Institució docent.

La Facultat de Veterinària disposa d'un nou Hospital Clínic Veterinari, amb una unitat de petits animals i amb una altra de grans animals (la unitat equina única a Espanya), els objectius del qual són la docència, el suport a la investigació i el servei extern com a hospital veterinari d'alta qualitat. La facultat també disposa del servei de Granges i Camps Experimentals, unitat de suport a la docència pràctica i al desenvolupament de línies de recerca; d'una Planta de Tecnologia dels Aliments, centre de recerca especialitzat en la tecnologia dels aliments, pràctiques docents, investigació i desenvolupament de nous productes (làctics, avícoles i derivats, liquats derivats, peix i productes de pesca, panificació, vinificació, aliments funcionals i aliments d'IV i V gamma).

La UAB compta amb la presència de dos centres destacats en recerca relacionada amb l’àmbit veterinari. D’una banda, el CreSA (Centre de Recerca en Salut Animal) és un centre apte per a la investigació de malalties infeccioses en condicions de bioseguretat de nivell 3. D’una altra, el CBATEG (Centre de Biotecnologia Animal i de Teràpia Gènica), un referent estatal en teràpia gènica.

L'European Committee on Veterinary Education ha atorgat la seva acreditació a la Facultat de Veterinària de la UAB, un reconeixement a la feina docent, a l'eficàcia de la gestió i a l'excel·lència investigadora.

Perfil de l’estudiant

Aquests estudis s'adrecen a alumnes amb una bona base de ciències bàsiques, amb actitud vocacional, interessat en la investigació i amb les característiques següents: capacitat d'observació, rigor i sentit crític i capacitat d'anàlisi i síntesi.

Es recomana tenir coneixements previs d'anglès i coneixements bàsics de biologia, química, física i matemàtiques.

Sortides professionals

Els sectors principals d'ocupació són:

  • Clínica medicoquirúrgica d'animals de companyia, de granja i exòtics.
  • Sanitat i producció d'animals en explotacions ramaderes, aqüícoles i agrícoles.
  • Higiene i inspecció d'aliments d'origen animal en escorxadors, mercats, indústries d'alimentació i frigorífiques, etc.
  • Control de malalties i conservació d'animals salvatges i silvestres en zoològics i espais naturals.
  • Producció d'animals de laboratori i estabularis.
  • Laboratoris d'enginyeria genètica i de bioalimentació.

Coordinador i equip de coordinació

Coordinadora de Titulació: María Carmen Díaz-Bertrana Sánchez 

Coordinadors/es de curs Grau en Veterinària:

- Elena Albanell Trullas (Primer Curs) 
- Marc Navarro Beltran (Segon Curs)
- Maria Teresa Mogas Amorós (Tercer Curs) 
- Margarita Martín Castillo (Quart curs) 
- Sònia Añor Torres (Cinquè curs)
 

Professorat

Consulta el llistat de professors

Pla d'acció tutorial

Pla d'acció Tutorial

Avaluació

Es combinen exàmens i treballs pràctics.

Horaris

Consulteu l'horaris de classe

Consulteu calendari acadèmic de la facultat

Calendari acadèmic

Recursos d'aprenentatge

Recursos d'aprenentatge

Facultat de Veterinària
https://www.uab.cat/veterinaria/
Campus de Bellaterra
Codi de preinscripció: 21083
115 places
Nombre de crèdits: 300
Durada: 5 anys
Idioma: Català, castellà i anglès
Preu per crèdit: 39,53 euros
Presencial
Període lectiu: Semestral.
Règim d’estudi: Dedicació a temps complet. Possibilitat de règim a temps parcial.
Títol que s'obté: graduat/da en Veterinària
Ciències de la Salut

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició