Presentació

La necessitat de la col·laboració entre l'estadística i la sociologia és evident: els que mesuren les realitats socials han de conèixer la lògica interna de les societats, i els estudiosos de la societat han de poder utlitzar eines d’anàlisi complexes.
El grau en Estadística Aplicada i Sociologia aspira a formar estudiosos i investigadors de diversos àmbits de la vida social (com l’opinió pública, els mitjans de comunicació de massa, la demografia, les modes, els consums econòmics i culturals, etc.), així com professionals especialitzats en la gestió d’importants volums de dades (en l’àmbit de la logística, l’urbanisme, l’anàlisi de mercats, la gestió de la sanitat pública, el comerç electrònic i les xarxes en línia, etc.).

Les empreses d’estudis de mercat, els instituts de sondejos, els centres estadístics, etc., demanen professionals que puguin fer aquestes feines d’una manera intel·ligent i rigorosa.

El treball desenvolupat pels especialistes en estadística i sociologia està perfectament reconegut socialment i té diversos àmbits d’aplicació, que van des dels organismes oficials d’informació estadística, com ara l’Instituto Nacional de Estadística (INE), l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) o el Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) fins a les empreses d’investigacions de mercat, cada cop més presents en la nostra societat i que es basen en la sociologia i en l’estadística per detectar els gustos, les preferències i les opinions de la ciutadania.

Pel caràcter de campus integrat, la UAB reuneix les condicions òptimes per dur a terme aquests estudis combinats.

Perfil de l’estudiant

Per estudiar Sociologia és necessari tenir interès per la vida social, pels conflictes i les desigualtats, i pels comportaments de les persones i dels col·lectius. Aquest títol combinat és molt adequat per aquells estudiants que tinguin voluntat de rigor i de precisió en els estudis.

Sortides professionals

Els alumnes que obtenen aquesta doble titulació troben ocupació en una gran varietat d'àmbits:
- Administració pública: instituts d'estadística, centres d'opinió pública, projeccions demogràfiques, administració local, polítiques públiques.
- Indústria i serveis: disseny d'experiments, control de qualitat, millora de processos, logística, geolocalització de fenòmens i de persones.
- Economia i finances: enquestes, processament de dades, sondejos d'opinió, màrqueting, assessorament i consultoria, nínxols de mercat.
- Tercer sector: associacions, entitats professionals, fundacions, ONG, dinamització sociocultural, gestió de projectes.
- Àmbit acadèmic: recerca en universitats i fundacions, ensenyament secundari i universitari.
- Mitjans de comunicació i xarxes socials: analítica web, investigació i generació de dades.

Coordinador i equip de coordinació

Dra. Olga Serradell i Pumareda  Tel. 93 581 1354   Olga.Serradell@uab.cat

Professorat

Consulta el llistat de professors

Avaluació

Avaluació continuada.
Per veure el calendari d'avaluacions cliqueu aquí.

Horaris

Matí i tarda

Pots consultar els horaris de primer curs més avall i el de la resta de cursos en el següent enllaç.

Calendari del curs 2018-2019

Recursos d'aprenentatge

Recursos d'aprenentatge

Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia
https://www.uab.cat/politiques-sociologia/
Codi de preinscripció: 91906
20 places
Nombre de crèdits: 342
Durada: 5 anys
Idioma: Català, castellà i anglès
Preu per crèdit: 35,77 euros
Inici de classes: Facultat de Ciències: 12 de setembre de 2018

Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia: Assignatures de 1r el 12 de setembre de 2018, assignatures d'altres cursos el 13 de setembre de 2018

Presencial
Període lectiu: Anual
Règim d’estudi: Dedicació a temps complet. Possibilitat de règim a temps parcial.
Títol que s'obté: graduat/da en Estadística Aplicada i graduat/da en Sociologia
Ciències Socials i Jurídiques
Ciències

Si tens dubtes o vols més informació pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebràs un correu de confirmació de la teva petició