Màster universitari en Gestió Esportiva / Sport Management

Formem professionals de la gestió esportiva amb esperit emprenedor i una visió estratègica a través d’un aprenentatge innovador i experiencial orientat al sector empresarial de l’esport

Professorat Màster Oficial - Gestió Esportiva / Sport Management

Coordinació del màster

    

Direcció del màster

Dr. Ricard Esparza, coordinador UAB
ricard.esparza@uab.cat
 
Dra. Núria Masferrer Llabinés, coordinadora JCI
nmasferrer@cruyffinstitute.org

Professorat

El màster Universitari en Gestió Esportiva combina un nucli de professorat universitari, amb experiència docent i investigadora, amb un conjunt de professionals en actiu experts en les matèries que imparteixen i vinculats a empreses i institucions del sector esportiu.

S'ha previst també la impartició de seminaris i conferències a càrrec de professionals externs de reconegut prestigi en l'àmbit respectiu, sempre amb l'objectiu d'aportar un valor afegit al Màster i enriquir el programa.

Relació de professors

Professorat del màster:

Núria Masferrer Llabinés (Co-coordinadora)

Núria MasferrerDoctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona a l’any 2002. És professora titular del Departament de Comptabilitat Financera i Finances de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa, Tecnocampus, UPF. Investigadora del grup de Recerca GRAEFES, reconegut per l’Agència de Recerca Regional AGAUR (SGR535) i forma part de la càtedra d’economia social de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa realitzant funcions de recerca i elaborant publicacions. Coordinadora acadèmica del Grau d’Administració i Direcció d’Empreses.Co-coordinadora del Màster Universitari de Gestió Esportiva de la UAB-JCI. La seva recerca es centra en las noves capacitats dinàmiques de gestió empresarial que han de tenir els managers de les empreses per a fer front als canvis inesperats de l’entorn. Ha publicat diversos articles en revistes internacionals sobre aquestes temàtiques.

Mòdul: Gestió Financera per a l’Esport
Modalitat: Presencial 
Correu electrònic: nuriamasferrer@cruyffinstitute.org 

 

Ricard Esparza Masana (Co-coordinador)

Ricard EsparzaDoctor en Economia de l’Empresa per la Universitat Politècnica de Catalunya (2014). Té dos màsters en economia (amb aplicacions lligades a l’R+D+I). És professor d’anàlisi econòmica a la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB i investigador del Centre de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la UAB. El seu àmbit de recerca es centra en les polítiques d’innovació i l’avaluació de polítiques públiques d’R+D+I, així com el rol de la innovació per al desenvolupament de les economies emergents. Ha publicat diversos articles en revistes indexades sobre la matèria, així com altres materials. Ha estat investigador principal de 9 projectes europeus i internacionals, col·laborant en accions de recerca i transferència de coneixement amb entitats de més de 40 països a 6 continents. Forma part de diversos comitès i iniciatives d’experts de diferents governs, incloent la Generalitat de Catalunya i la Comissió Europea.

Mòdul: Complements de formació en economia de l’esport i gestió estratègica.
Modalitat: Online
Correu electrònic: ricard.esparza@uab.cat 

 

Manel Álvarez Gómez

Manel ÁlvarezDoctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona a l’any 2013.  Professor titular del Departament d’Empresa de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB. Col·laborador en els següents Màsters i cursos: Màster Universitari en Gestió Esportiva (FUAB – Johan Cruyff Institute), Màster Universitari en Comptabilitat Superior i Auditoria (FUAB – Col·legi d’Economistes de Catalunya), Curs AL4ALLA, Parc de Recerca de la UAB. Coordinador del Grau en Comptabilitat i Finances i del Minor d'Emprenedoria i Innovació Social (UAB). Temes d’investigació: efectes de la revelació d’informació en les magnituds financeres de les empreses cotitzades. 

Mòdul: Gestió Financera per a l’Esport
Modalitat: Presencial 

Correo electrónico: Manuel.Alvarez@uab.cat

 

Marc Bernadich Márquez

Marc Bernadich MárquezDoctor en Creació i Gestió d’Empreses per la UAB (2015). Postgrau en Innovació Docent (2016) per la UVIC-UCC. Llicenciat en Adminstració i Direcció d’Empreses (UAB). Professor d’Emprenedoria, Innovació i Màrqueting a UManresa i Universitat Politècnica de Catalunya. 
Conseller Executiu del Bàsquet Manresa, equip professional de l’ACB. Fundador de Neòfit i Atàvica Cosmètics. Experiència de més de 10 anys acompanyant emprenedors. 

Mòdul: Gestió, Innovació i lideratge en organitzacions Esportives
Modalitat: Presencial en castellà

Correu electrònic: m.bernadich@cruyffinstitute.org

 

Carlos Cendrós Cámara

Carlos Cendrós CámaraDoctor en Psicologia per la Universitat Ramón Llull de Barcelona. Amb més de 25 anys d’experiència a Recursos Humans, ha treballat en diferents sectors com el Farmacèutic, Gran Consum, Retail i Esports, destacant durant els darrers 15 anys la Direcció de Recursos Humans, de Cadbury, GBfoods, Desigual o el Futbol Club Barcelona.

Mòduls: Gestió, Innovació i Lideratge en Organitzacions Esportives 
Modalitat: Presencial i online 

Correu electrònic: carlos.cendros@cruyffinstitute.org

 

Lorenzo Muriel Redondo

Lorenzo Muriel RedondoDoctor en Direcció i Administració d'Empresa per la Universitat Politècnica de Catalunya l'any 2018. A Johan Cruyff Institute és tutor de pràctiques i professor en l'assignatura Gestió Innovació i Lideratge en empreses esportives (tant en castellà com en anglès). És director d'Organitzacions a l'Institut Carl Rogers de Barcelona i Director del Màster de Coaching i Lideratge a la Online Business School. Així com a coach certificat per ICF.

Mòdul: Gestió, Innovació i Lideratge en empreses esportives i tutor de pràctiques
Correu electrònic:  Lorenzo.muriel@cruyffinstitute.org

 

Marc Perelló Sobrepere

Marc Perelló SobrepereDoctor en Ciències de la Comunicació per la Universitat Ramon Llull. És professor de Màrqueting Digital en el Màster Oficial de Gestió Esportiva de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Johan Cruyff Institute. També és professor de Màrqueting, Comunicació i Publicitat a les escoles de negoci EU Business School, EAE Business School i ESIC Marketing & Business School. Col·labora igualment amb la Universitat Ramon Llull, la Universitat Abat Oliba, i l’HTSI. És membre de diversos grups d’investigació i ha publicat més d’una vintena d’articles i capítols de llibre de la seva especialitat. 

Mòdul: Marketing Esportiu 
Modalitat: Presencial i online en castellà

Correu electrònic: marcperello@cruyffinstitute.org 

 

Marta Pérez Villalba

Marta Pérez VillalbaDoctora en Activitat Física, Educació Física i Esport per la Universitat de Barcelona (2015), Màster en Responsabilitat Social Corporativa per la Universitat Oberta de Catalunya (2019), Màster en Gestió Esportiva per la Universitat de Lleida (2011), Máster en Direcció de Projectes per la Universitat Ramon Llull (2009) i Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de Barcelona (2006). Professora afiliada al Johan Cruyff Institute. Consultora en gestió esportiva a projectes internacionals a l’Orient Mitjà. 

Mòdul: Economia de l’Esport i Gestió Estratègica (Gestió Estratègica).
Modalitat: Online en castellà i en anglès

Correu electrònic: martaperez@cruyffinstitute.org 

 

Josep Torres Prunyonosa

Josep Torres PrunyonosaDoctor i llicenciat en Ciències Actuarials i Financeres. Màster en Mercats Bursàtils i Derivats Financers. Diplomat en Ciències Empresarials. Professor de finances a diferents universitats i business schools, consultor financer i empresarial, i membre de diferents consells d’administració. Ha ocupat càrrecs de direcció a empreses financeres, asseguradores, del sector immobiliari i d’educació superior. És acadèmic corresponent de l'European Academy of Management and Business Economics AEDEM i membre titular de l’Instituto de Actuarios Españoles. 

Mòduls: Gestió Financera per a l’Esport
Modalitat: Online en castellà i anglès

Correu electrònic: josep.torres@cruyffinstitue.org 

 

Francesc Trillas Jané

Francesc Trillas JanéDoctor en Economia per l’Institut Universitari Europeu de Florència a l’any 2000. Professor agregat del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB. Va ser Research Fellow de la Regulation Initiative de la London Business School (1999-2002) i Visiting Scholar de UC-Berkeley (2008). Ha escrit el llibre “Pan y fútbol”, publicat per Alternativas Económicas. 

Mòdul: Economia de l’Esport i Gestió Estratègica (Economia de l’Esport).
Modalitat: Presencial, online en castellà, online en anglès.

Correu electrònic: Francesc.Trillas@uab.eu

 

Professionals experts:

Cinto Ajram Tarés

Cinto AjramLlicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Màster en Mercats Financers per l’IDEC- Universitat Pompeu Fabra. Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) en Gestió Alternativa per l’Institut d’Estudis Financers. Programa Superior en Màrketing Esportiu i Programa Superior en Màrketing Digital per l’ESIC. Programa de Direcció General (PDG) per l’IESE Business School. És professor i conferenciant en diverses universitats i esdeveniments internacionals. Fundador de CA Sports Marketing i inversor en diferents Startups del món de l’esport. 

Mòdul: Patrocini Esportiu. 
Modalitat: Presencial i online en castellà 

Correu electrònic: cinto.ajram@cruyffinstitute.org 

 

Lukas Dorda

Lukas DordaActualment cursant el Doctorat en Ciències de l’Esport sobre el tema Fan Engagement en Futbol Europe a l'UCAM, Murcia. És Online Learning Manager a Johan Cruyff Institute, rol en què gestiona i coordina el portfoli dels programes en línia. Imparteix els cursos online de Màrqueting esportiu i de Fan Engagement. 

Mòduls: Patrocini Esportiu (ENG) i Treball Final de Màster (ENG) 
Modalitat: Online Anglès
 
Correu electrònic: lukasdorda@cruyffinstitute.org  

 

Gabriel Escarpenter

Gabriel EscarpenterLlicenciat i Màster en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE Business School.  
És professor associat a l’àrea de Patrocini del Màster Universitari en Gestió Esportiva. Actualment ocupa el càrrec de Digital Media Executive a Dorna Sports i té experiència en altres empreses multinacionals como HP o Rakuten.  

Mòdul: Patrocini Esportiu 
Modalitat: Presencial en castellà 

Correu electrònic: gabriel.escarpenter@cruyffinstitute.org  

 

David Hidalgo Vila

David Hidalgo VilaLlicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra. Master in Business Administration (MBA) per ESADE Business School. Programa de Direcció General (PDG) per IESE Business School. Sport Events Management and Organization Seminar per la AISTS (International Academy of Sports Science and Technology), Lausanne (SUÏSSA). Director General de Grandvalira-ENSISA. Director General del Comitè Organitzador de les proves de Copa del Món d’Esquí Alpí a Grandvalira. Director General de la Candidatura a Campionats del Món d’Esquí Alpí Andorra 2027. President de l’Andorra Esports Cluster. Membre dels subcomitès de Copa del Món i Copa d’Europa de la Federació Internacional d’Esquí. 

Mòdul: Gestió d’Esdeveniments (Organització d’Esdeveniments Esportius). 
Correu electrònic: davidhidalgo@cruyffinstitute.org 

 

Jesús Oliver Ferrer

Jesús Oliver FerrerÉs diplomat en Ciències Empresarials per la UB i Màster en Direcció de Màrqueting i Gestió Estratègica per ESIC. Va iniciar la seva trajectòria professional al Regne Unit (General Motors) i Escòcia (Polaroid). Posteriorment va ocupar el càrrec de Director de Màrqueting durant 9 anys en Casio Espanya on va liderar el reposicionament de la marca al nostre país. A l'any 2012 va fundar l'Agència de Comunicació, Màrqueting i Relacions Públiques WeAreCentric. Al 2015 va fundar Egoismo Positivo, organització que lluita per la inclusió de les persones amb discapacitat en l'esport. És professor de Màrqueting en diferents màsters de l'Escola de Negocis ESIC i Johan Cruyff Institute. Ponent habitual en esdeveniments i congressos relacionats amb l'àrea del Màrqueting: Mobile World Congress, Hoy es Marketing... 

Mòdul: Marketing Deportivo. 
Modalitat: Presencial  

Correu electrònic: jesus.oliver@cruyffinstitute.org 

 

Yolanda Tarango Julián

Yolanda Tarango JuliánEstudis d’Enginyeria (Escola d'Enginyeria de Terrassa 1988-1994), Programa de Direcció General (IESE 2007-2008), Màster en negociació i mediació professional (Pompeu Fabra 2011-2012), Grau en Antropologia i Evolució Humana (URV-UOC). Actualment consultora, capacitadora i mediadora freelance. Impulsora, entre d’altres projectes empresarials, de Barcelona Mentoring. Sòcia i mentoria voluntària a Netmentora. Patrona de la fundació i mentora voluntària a Autoocupació

Mòdul: Treball Final de Máster 
Modalitat: Presencial i online castellà i anglès 

Correu electrònic: yolanda.tarango@cruyffinstitute.org 

 

Andreu Turró Sol

Andreu Turró SolProfessor Serra-Húnter al Departament d’Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre del Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS). Anteriorment, va treballar com a professor a la School of Economics de la Universitat d’Utrecht (Països Baixos). Doctor en emprenedoria i gestió d’empreses per la UAB (tesi reconeguda amb un premi extraordinari). Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i en Investigació i Tècniques de Mercat per la UAB i Màster en Màrqueting Management per ESADE. La seva recerca es centra en els factors condicionants de l’emprenedoria corporativa des d’una perspectiva quantitativa. Ha publicat diversos articles en revistes internacionals sobre aquesta temàtica. Actualment participa en diferents projectes nacionals i internacionals sobre aquest tema.  

Mòdul: Màrqueting esportiu. 
Modalitat: Presencial i online en castellà 

Correu electrònic: Andreu.turro@uab.cat   

 

Jordi Viñas Fort 

Jordi Viñas FortSoci-director i fundador d’Itik Consultoria Esport i Lleure SL. Anteriorment va ser director general del centre de wellness Balthus a Santiago de Chile del 1999 al 2002 i gerent del CD Terrassa Hockey del 1997 al 1999. La seva formació acadèmica es resumeix en un MBA-Esade Barcelona, Màster en Gestió de l’Esport a Loughborough University i Llicenciatura en ciències de l’activitat física i l’esport a l’INEFC-Barcelona. És autor de diversos estudis sobre elements del sistema esportiu com estudis sobre els clubs esportius a Catalunya, la situació dels serveis d’esport municipals, els sistemes de col.laboració público-privada en l’esport català així com en hàbits esportius de la població. És membre del Grup d’Investigacio Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE) 

Mòduls: Gestió Estratègica i Gestió d’Instal.lacions 
Modalitat: Presencial i Online (en modalitat castellà i anglès) 

Correu electrònic: jordivinas@cruyffinstitute.org  

 

Ponents:

 • Nacho Mas-Bagà. Director executiu del Girona Futbol Club. Event manager a LFP World Challenge de La Liga.
 • Germán Robles. Director de la Fundación del Sporting de Gijón.
 • Rubén Sánchez. Director financiero del Sporting de Gijón.
 • Jaume Garcia. Catedràtic d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra.
 • Marcos Picalló. Barça Innovation Hub.
 • José Luis Beltrán. Digital Project Manager al FC. Barcelona.
 • Gerardo Rega. Responsable de Ticketing a CJB.
 • Víctor Jordán. Director e-learning al Johan Cruyff Institute.
 • Juanjo Rovira. Director MIC Sports Services & MIC Football.
 • Joan Laporta. President del FC. Barcelona.
 • Rosaura Alastruey. Fundadora i directora de projectes TIC.
 • Joan Fontseré. Director General del Circuit de Barcelona Catalunya.
 • Alex Rivera. Indescat.
 • Marta Utor. Advocada especialista en Dret Esportiu a Euroliga Basketball.
 • Esther Eroles. Fundació Johan Cruyff.
 • Raúl Ciprés. Creador i CEO de CreativiaLab. Membre del Consell d'Administració del Club Joventut de Badalona.