Màster Universitari en Gestió Esportiva / Sports Management

Formem professionals de la gestió esportiva amb esperit emprenedor i una visió estratègica a través d’un aprenentatge innovador i experiencial orientat al sector empresarial de l’esport

Professorat Màster Oficial - Gestió Esportiva / Sports Management

Coordinació del màster

    

Direcció del màster

Dr. Ricard Esparza, coordinador UAB
ricard.esparza@uab.cat
 
Dra. Núria Masferrer Llabinés, coordinadora JCI
nmasferrer@cruyffinstitute.org

Professorat

El màster Universitari en Gestió Esportiva combina un nucli de professorat universitari, amb experiència docent i investigadora, amb un conjunt de professionals en actiu experts en les matèries que imparteixen i vinculats a empreses i institucions del sector esportiu.

S'ha previst també la impartició de seminaris i conferències a càrrec de professionals externs de reconegut prestigi en l'àmbit respectiu, sempre amb l'objectiu d'aportar un valor afegit al Màster i enriquir el programa.

Relació de professors

Professorat del màster:

Núria Masferrer Llabinés (Co-coordinadora)

Núria MasferrerDoctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (2002). És professora titular del departament de Comptabilitat Financera i Finances de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa de la UPF. Investigadora del grup de recerca GRAEFES, reconegut per l'Agència de Recerca Regional AGAUR (SGR535) i forma part de la càtedra d'economia social de l'Escola Superior de Ciències Socials i de les Empreses realitzant funcions de recerca i elaborant publicacions. Coordinadora acadèmica del Grau d’Administració i Direcció d’Empreses. Co-coordinadora del Màster Universitari de Gestió Esportiva de la UAB-Johan Cruyff Institute. La seva investigació se centra en les noves capacitats dinàmiques de gestió empresarial que han de tenir els mànagers de les empreses per fer front als canvis inesperats de l’entorn. Ha publicat diversos articles a revistes internacionals sobre aquestes temàtiques.

Assignatura: Gestió Financera per a l’Esport
Modalitat: Presencial 
Correu electrònic: nuriamasferrer@cruyffinstitute.org
Perfil Google Schoolar

 

Ricard Esparza Masana (Co-coordinador)

Ricard EsparzaDoctor en Economia de l’Empresa per la Universitat Politècnica de Catalunya (2014). Té dos màsters en economia (amb aplicacions vinculades a R+D+I). És professor d'anàlisi econòmica a la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB i investigador del Centre de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la UAB. El seu àmbit de recerca se centra en les polítiques d'innovació i l'avaluació de polítiques públiques de R+D+I, així com el rol de la innovació per al desenvolupament de les economies emergents. Ha publicat diversos articles a revistes indexades sobre la matèria, així com altres materials. Ha estat investigador principal de 9 projectes europeus i internacionals, col·laborant en accions de recerca i transferència de coneixement amb entitats de més de 40 països a 6 continents. Forma part de diversos comitès i iniciatives d'experts de diferents governs, incloent-hi la Generalitat de Catalunya i la Comissió Europea. Co-coordinador del Màster Universitari de Gestió Esportiva de la UAB-Johan Cruyff Institute.

Assignatures: Complements de formació en economia de l'esport i gestió estratègica (online anglès i castellà) i Treball Final de Màster (presencial, online anglès i castellà).
Correu electrònic: ricard.esparza@uab.cat
Web personal
Perfil de recerca UAB

 

Marc Bernadich Márquez

Marc Bernadich MárquezDoctor en Creació i Gestió d´Empreses per la Universitat Auntònoma de Barcelona (2015). Postgrau en Innovació Docent per la UVIC-UCC (2016). Llicenciat en Adminstració i Direcció d´Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona. Director d'Estudis Empresa a UManresa-Fundació Universitària del Bages. Professor d'Emprenedoria, Innovació i Màrqueting a la Universitat Politècnica de Catalunya. Conseller Executiu del Bàsquet Manresa, equip professional de l'ACB. Fundador de Neòfit i Atàvica Cosmètics. Experiència de més de 10 anys acompanyant emprenedors.

Assignatures: Innovació, Emprenedoria i Lideratge al Sector Esportiu (presencial) i Màrqueting Esportiu (online en castellà i anglès)
Correu electrònic: m.bernadich@cruyffinstitute.org

 

Carlos Cendrós Cámara

Carlos Cendrós CámaraDoctor en Psicologia per la Universitat Ramon Llull (2012). Amb més de 25 anys d'experiència en Recursos Humans, ha treballat a diferents sectors com el Farmacèutic, Gran Consum, Retail i Esports, destacant durant els darrers 15 anys la Direcció de Recursos Humans, de Cadbury, GBfoods, Desigual o el Futbol Club Barcelona.

Assignatura: Innovació, Emprenedoria i Lideratge al Sector Esportiu (presencial)
Correu electrònic: carlos.cendros@cruyffinstitute.org

 

Núria Juan Calvet

Núria Juan CalvetDoctora en Psicologia de l´Educació (2022) per la Universitat de Barcelona, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Girona. Màster Interuniversitari en Psicologia de l'Educació (2014) a les universitats anteriors. Màster en Psicoteràpia Humanista (2008) per l'Institut Erich Fromm. Llicenciada en Psicologia (2006) per la Universitat Ramon Llull. Experiència en la tutorització de l'assignatura de pràctiques de Grau i Màsters a CETA Escola Universitària de Turisme - Centre adscrit a la Universitat de Girona. Associate Academic Manager a Johan Cruyff Institute.

Assignatura: Pràctiques professionals (presencial i online castellà)
Correu electrònic: nuriajuan@cruyffinstitute.org

 

Lorenzo Muriel Redondo

Lorenzo Muriel RedondoDoctor en Direcció i Administració d'Empresa per la Universitat Politècnica de Catalunya (2018). A Johan Cruyff Institute és professor del mòdul d’Innovació, Emprenedoria i lideratge en empreses esportives (tant en castellà com en anglès). És director d'Organitzacions a l'Institut Carl Rogers de Barcelona i Director del Màster de Coaching i Lideratge a la Online Business School. Així com coach certificat per ICF

Assignatura: Innovació, Emprenedoria i Lideratge al Sector Esportiu (Online en castellà i anglès)
Correu electrònic:  Lorenzo.muriel@cruyffinstitute.org

 

Judith Panadés Martí

Judith PanadésDoctora en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona a l'any 2000. És professora titular del departament d'Economia i Història Econòmica de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB. Professora afiliada a la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE). Investigadora de l'Institut de Recerca de l'Esport de la UAB (IRE) i de l'Institut de recerca MOVE (Markets, Organizations and Votes in Economics). Vicedegana d'inserció laboral, ocupabilitat i pràctiques de la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB. La seva investigació se centra en l'estudi del comportament fraudulent i en les creences falses en l'economia. Actualment participa en diferents projectes nacionals de recerca.

Assignatura: Economia de l'esport i Gestió Estratègica (Economia de l'Esport) (Presencial i en línia en català)
Correu electrònic:Judith.panades@uab.cat 
Web personal 
Perfil recerca al portal UAB 
ORCID ID

Marta Pérez Villalba

Marta Pérez VillalbaDoctora en Activitat Física, Educació Física i Esport per la Universitat de Barcelona (2015), Màster en Responsabilitat Social Corporativa per la Universitat Oberta de Catalunya (2019), Màster en Gestió Esportiva per la Universitat de Lleida (2011), Màster en Direcció de Projectes per la Universitat Ramon Llull (2009) i llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat de Barcelona (2006). Professora afiliada al Johan Cruyff Institute. Consultora en gestió esportiva en projectes internacionals a l'Orient Mitjà.

Assignatura: Economia de l'esport i Gestió Estratègica (Gestió Estratègica) (Online en castellà i anglès)
Correu electrònic: martaperez@cruyffinstitute.org 
Perfil Orcid

 

Verònica Riera Batalla

Doctora en Sport Management, Sport Management (2019), Màster Universitari en Gestió Esportiva (2013) per la Universitat de Lleida, i Llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport per la Universitat Ramón Llull (2011). Actualment és Professora de la Universitat Ramon Llull, i treballa com a Project Manager a ADVANCE INSPIRING SOCIAL INNOVATION. El seu àmbit de recerca se centra en lideratge i esport.

Assignatura: Gestió d'instal·lacions esportives (presencial)
Correu electrònic: veronica.riera@cruyffinstitute.org
Researchgate

Josep Torres Prunyonosa

Josep Torres PrunyonosaDoctor i llicenciat en Ciències Actuarials i Financeres (2007). Màster en Mercats Borsaris i derivats financers (2004). Diplomat en Ciències Empresarials (2000). Professor de finances a diferents universitats i business schools, consultor financer i empresarial, i membre de diferents consells d'administració. Ha ocupat càrrecs de direcció a empreses financeres, asseguradores, del sector immobiliari i d'educació superior. És acadèmic corresponent de l'European Academy of Management and Business Economics AEDEM i membre titular de l'Institut d'Actuaris Espanyols.

Assignatura: Gestió Financera per a l'esport (Online en castellà i anglès)
Correu electrònic: josep.torres@cruyffinstitue.org 
ORCID ID
Publons
Scopus
Loop
Google Scholar

 

Francesc Trillas Jané

Francesc Trillas JanéDoctor en Economia per l'Institut Universitari Europeu de Florència (2000). Professor agregat del Departament d'Economia Aplicada de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser Research Fellow de la Regulation Initiative de la London Business School (1999-2002) i Visiting Scholar d'UC-Berkeley (2008). Ha escrit el llibre “Pa i futbol”, publicat per Alternatives Econòmiques.

Assignatura: Economia de lʻesport i Gestió Estratègica (Economia de lʻesport).
(online en castellà i anglès)

Correu electrònic: Francesc.Trillas@uab.eu
Web personal
Perfil de Google Scholar

Andreu Turró Sol

Andreu Turró SolProfessor Serra-Húnter al Departament d'Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre del Centre d'Estudi i Investigació en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS). Anteriorment, va treballar com a professor a la School of Economics de la Universitat d'Utrecht (Països Baixos). Doctor en emprenedoria i gestió dempreses per la UAB (tesi reconeguda amb un premi extraordinari). Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i Recerca i Tècniques de Mercat per la UAB i Màster en Màrqueting Management per ESADE. La investigació se centra en els factors condicionants de l'emprenedoria corporativa des d'una perspectiva quantitativa. Ha publicat diversos articles a revistes internacionals sobre aquesta temàtica. Actualment participa a diferents projectes nacionals i internacionals sobre aquest tema.

Assignatura: Innovació, Emprenedoria i Lideratge al Sector Esportiu. (presencial)
Correu electrònic: Andreu.turro@uab.cat
Perfil de Google Scholar

 

Professionals experts:

Roser de Puig

Màster Universitari en Dret Esportiu per la Universitat de Lleida (2016), Màster en Protocol per la Universitat de Barcelona (2012), i Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (2008). Actualment, treballa com a Project Manager - Institutional Relations, PR & Protocol a FCBarcelona des del 2012. Va treballar 2 anys a la UEFA EURO2020 com a Event Project Manager

Assignatura: Gestió d'esdeveniments esportius (Presencial)
Correu electrònic: roser.depuig@cruyffinstitute.org

 

Lukas Dorda

Lukas Dorda

Actualment cursant el Doctorat en Ciències de l'Esport sobre el tema Fan Engagement a Futbol Europe a UCAM, Múrcia. És Online Learning Manager a Johan Cruyff Institute, rol en què gestiona i coordina el portfoli dels programes en línia. Imparteix els cursos en línia de Màrqueting Esportiu i de Fan Engagement.

Assignatura: Patrocini Esportiu (Online anglès i castellà)  
Correu electrònic: lukasdorda@cruyffinstitute.org  

 

David Hidalgo Vila

David Hidalgo VilaLlicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en Business Administration (MBA) per ESADE Business School. Programa de Direcció General (PDG) per IESE Business School. Sport Events Management and Organization Seminar per l'AISTS (International Academy of Sports Science and Technology), Lausanne (SUIZA). Director General de Grandvalira-ENSISA. Director General del Comitè Organitzador de les proves de Copa del Món d'Esquí Alpí a Grandvalira. Director General de la Candidatura a Campionats del Món d'Esquí Alpí Andorra 2027. President de l'Andorra Esports Cluster. Membre dels subcomitès de la Copa del Món i la Copa d'Europa de la Federació Internacional d'Esquí.

Assignatura: Gestió d'esdeveniments esportius (Presencial, online anglès i castellà). 
Correu electrònic: davidhidalgo@cruyffinstitute.org 

 

Andrés Mendoza Valery

Llicenciat en dret i màster en finances per ESADE. Des de 2014 és Managing Director a SRG Capital, empresa de finançament al sector esportiu. Té 3 anys d'experiència a 23 Capital (anteriorment XXIII Capital), empresa especialitzada en finançament i solucions, centrada exclusivament en els sectors d'Esports, Música, Entreteniment i Estil de vida. Cofundador de Chalk Daily Fantasy Sports i també ha treballat en auditoria financera, entre d'altres.
Managing Director SRG Capital.

Assignatura: Gestió Financera per a l'Esport (Presencial)
Correu electrònic:andres.mendoza@cruyffinstitute.org

 

Albert Mundet

Graduat en Comunicació Audiovisual (2009) per la Universitat Oberta de Catalunya. Master of Arts - MA, Science and Technology Studies(2010) per la Universitat de Salamanca. Actualment és Director of Innovation i General Manager Barça Innovation Hub a FC Barcelona des del 2016. També ha treballat com a Innovation & Tech Transfer Consultant, i Business Development & Strategy Design Consultant a International Policy Group (IPG)

Assignatura: Innovació, Emprenedoria i Lideratge al Sector Esportiu (presencial)
Correu electrònic:albert.mundet@cruyffinstitute.org

 

Jesús Oliver Ferrer

Jesús Oliver FerrerMàster en Direcció de Màrqueting i Gestió Estratègica per ESIC (2006) i Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona (2000). Va iniciar la seva trajectòria professional al Regne Unit (General Motors) i Escòcia (Polaroid). Posteriorment, va ocupar el càrrec de Director de Màrqueting durant 9 anys a Casio España on va liderar el reposicionament de la marca al nostre país. El 2012 va fundar l'Agència de Comunicació, Màrqueting i Relacions Públiques WeAreCentric. El 2015 va fundar Egoisme Positiu, organització que lluita per la inclusió de les persones amb discapacitat a l'esport. És professor de Màrqueting a diferents màsters de l'Escola de Negocis ESIC i Johan Cruyff Institute. Ponent habitual en esdeveniments i congressos relacionats amb l'àrea del Màrqueting: Mobile World Congress, Hoy es Màrqueting, entre d'altres.  

Assignatura: Màrqueting Esportiu (Presencial)
Correu electrònic: jesus.oliver@cruyffinstitute.org 

 

Mar Rotger Gimeno

Postgrau en Màrqueting Esportiu per Johan Cruyff Institute (2016). Màster Direcció d'Empreses de l´Esport per la Universitat de Barcelona (2013).Graduada a Ciències de l'activitat física i l'esport (INEFC) (2012). Des del 2022 és Sponsorship Manager a RPM SPORTS. Ha treballat al Grup Arsenal dos anys a la Direcció del Club Arsenal Femení. També ha treballat com a Consultora de Projectes Sènior a CA Sports Marketing, i com a responsable de màrqueting i esdeveniments a la Federació Catalana de Voleibol.

Assignatures: Gestió d'Instal·lacions Esportives (Presencial) i Pràctiques professionals (Online Inglés)
Correu electrònic: mar.rotger@cruyffinstitute.org

 

Marc Serra Sallent

Màster en Business Administration – Entrepreneurship and Digital Business per ThePower Business School (2019). Màster en Gestió Esportiva per Johan Cruyff Institute (2016). Graduat en Administració i Direcció d´Empreses per la Universitat de Barcelona (2015). Director de Negoci a CA Sports des de 2018. Lecturer a Màster en Sports Sponsorship - eSports a Johan Cruyff Institute. Lecturer Màster en Sports Management i Màster en Sports Communications & Journalism. Membre de Common Goal.

Assignatura: Patrocini Esportiu (Presencial)
Correu electrònic: marc.serra@cruyffinstitute.org

 

Jordi Viñas Fort 

Jordi Viñas FortMBA a Esade (2004), Màster en Gestió de l'Esport a Loughborough University (1997) i Llicenciatura en ciències de l'activitat física i l'esport a INEFC-Barcelona. Soci director i fundador d'Itik Consultoria Esport i Lleure SL. Anteriorment va ser director general del centre de wellness Balthus a Santiago de Xile del 1999 al 2002 i gerent del CD Terrassa Hoquei del 1997 al 1999. És autor de diversos estudis sobre elements del sistema esportiu com estudis sobre els clubs esportius a Catalunya, la situació de els serveis d'esport municipals, els sistemes de col·laboració publicoprivada a l'esport català així com en hàbits esportius de la població. És membre del Grup de Recerca Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport (GISEAFE).

Assignatures: Economia de l'esport i Gestió Estratègica (Gestió Estratègica) (Presencial) i Gestió d'instal·lacions esportives (online anglès i castellà)
Correu electrònic: jordivinas@cruyffinstitute.org 

 

Ponents:

•    Rosaura Alastruey. Experta en networking professional i LinkedIn.
•    José Luís Beltrán. Digital Project Manager a FC Barcelona
•    Víctor Jordà. Director acadèmic a Johan Cruyff Institute.
•    Nacho Mas-Bagà. CEO a Girona Futbol Club.
•    Verònica Platas. Experta en marca personal.
•    Marc Pomés.Project Manager IRONMAN south EMEA.
•    Daniel Ramis. Head of Finance a CE Sabadell FC.
•    Pati Roura. Directora a la Fundació Cruyff.
•    Oriol Serra. Clúster Manager d´INDESCAT, el clúster català de la indústria de l'esport.
•    Sergi Vieta. Managing Director a SPORTFIVE Iberia.