Visita robot d'Universal Robots i BitMetrics

Alumnes escoltant la presentació

L'empresa Universal Robots i BitMetrics van fer una sessió pràctica als alumnes de tercer del grau en Intel·ligència Artificial

04/12/2023

El passat 29 de desembre els alumnes de tercer del grau en Intel·ligència Artificial van poder gaudir d’una sessió pràctica sobre Robòtica Col·laborativa i aplicació d’IA en visió per computador integrada a la robòtica.

 

El conductor de la sessió va ser Carlos Pérez, responsable d’Educació i investigació de l’empresa Universal Robots, líder mundial en la fabricació de robots col·laboratius, acompanyat de Gabriel Coll, Robotics & AI, Researcher and Developer de l’empresa BitMetrics, fabricant d’una solució que pretén democratitzar la visió per computador basada en Intel·ligència Artificial aplicada a processos industrials.

 

Els alumnes van poder tenir contacte directe amb un braç robot col·laboratiu i comprovar en persona el fàcil maneig de la seva intuïtiva interfície de programació i la seguretat que els caracteritza. Aquesta seguretat possibilita que robots i persones puguin treballar braç a braç i no en espais de treball diferenciats.

 

Es preveu una taxa de creixement anual del 41,5% en implantació de robòtica industrial col·laborativa en la indústria i serveis, demostrant que substituirà en moltes aplicacions a la robòtica industrial tradicional i que, gràcies a les seves característiques diferencials, continuarà facilitant la generació de noves i innovadores aplicacions.

 

Es va dur a terme una demostració amb el sistema de visió intel·ligent Pick[+] integrat al braç robòtic capaç d'agafar amb precisió objectes diferents amuntegats caòticament. Els alumnes es van mostrar molt interessats en els detalls dels algorismes de la IA subjacent així com en la cooperació del robot amb el sistema de visió.

 

Es va animar als estudiants a emprendre una vegada finalitzin els seus estudis. Universal Robots va ser fundada per dos estudiants de robòtica danesos que van qüestionar com eren els robots i BitMetrics també ha estat fundada per dos emprenedors que van tenir una visió clara de com millorar els processos productius aplicant IA a la visió per computador.

 

La presència d'Universal Robots i BitMetrics a l'aula no sols va emfatitzar la importància de la tecnologia robòtica en l'educació, sinó que també va servir com un recordatori del paper crucial que exerciran aquests avanços en el futur de la mà de la IA. La col·laboració entre l'acadèmia i la indústria proporciona als estudiants una visió valuosa i directa de les últimes innovacions.