Uns 50 estudiants i 25 empreses es reuneixen al XVIIè Workshop de l’Escola

Assistents al Workshop EPSI 2019

La trobada Universitat-Empresa ha obtingut un rècord d’assistència i ha estrenat un nou format, en què s’ha prioritzat el diàleg i el contacte mutu entre alumnes i reclutadors. La nova edició del Workshop es va celebrar el 16 de maig, a les instal·lacions de l’Hotel Exe Campus UAB.

17/05/2019

La XVIIª Workshop: Trobada Universitat-Empresa de l’Escola de Prevenció i Seguretat de la UAB que va tenir lloc dijous 16 de maig, a la Sala Lluis Vivies de l’Hotel Exe Campus, va reunir a més de 80 assistents –entre alumnes, professors i representants d’empreses del sector- per conversar sobre la contractació de talent i les competències requerides avui dins el mercat laboral de la prevenció i la seguretat.

Aquest any, el Workshop va modificar el seu format habitual: es va apostar per fomentar el contacte directe entre empreses i alumnat des del primer moment, i es varen repartir als participants –tant alumnes com tècnics en recursos humans- en diverses taules rodones.

Durant la primera part de l’esdeveniment, després d’una benvinguda per part de la directora de l’Escola, Montserrat Iglesias-Lucía, es va convidar a ponents de 3 àrees de la seguretat diferents per parlar sobre quines competències professionals són necessàries en els seus àmbits de treball.

La primera persona a intervenir va ser Alicia Gómez, professora de l’Escola i Cap Nacional de Gestió del Talent a Securitas Espanya, que va presentar quins són els requeriments que des de les organitzacions privades es demana als recentment graduats, no només tècnics sinó també actitudinals. A més, la professional va parlar sobre el Projecte Joves Talents, que ofereix fins a 14 places de pràctiques remunerades a la companyia.

A continuació, el professor Francesc Gómez va parlar sobre la seva experiència com a reclutador dins la seguretat pública fent “entrevistes per competències” per als diferents cossos policials i d’emergències. El docent va exposar algunes de les competències qualitatives que, sovint, són factors determinants a l’hora de decantar la balança per a un candidat, a més de les qualitats tècniques.

L’últim ponent, Manel Tricàs, va parlar des del seu punt de vista com a responsable de Prevenció a Acciona Infraestructuras Inc. sobre quin és el perfil que es demana avui d’un/a tècnic/a de prevenció de riscos laborals. Durant la seva intervenció, el professional va descriure 6 fortaleses determinants: la passió, la dedicació, la constància, la creativitat, l’atreviment i el treball en equip.

Interacció directa entre alumnes i empreses

Després de les ponències, els alumnes i els representants d’organitzacions van poder debatre amb els diferents integrants de les taules sobre quines necessitats tenen les empreses a l’hora de reclutar i quines són les aspiracions dels estudiants del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, que tenen fins a 1.800 hores de pràctiques per formar-se durant el seu pas a la universitat.

La darrera part del Workshop va consistir en un intercanvi –cada 4 minuts- entre alumnes i representants d’empreses. Durant aquest Speed Networking, els estudiants van poder presentar-se, entregar els seus currículums i explicar els seus objectius professionals a les persones reclutadores per a possibles ofertes laborals o de pràctiques.

Per Pere Oltra, CEO de la consultoria en emergències Gep Services, és la primera vegada que ha assistit a un Workshop de l’Escola, i ho ha descrit com un esdeveniment “on coneixes a gent del sector i on pots trobar gent interessada a treballar amb nosaltres i es generen partners que no tenies”.

Per als estudiants també ha sigut una ocasió per aclarir en quin camp de la seguretat se senten més còmodes per treballar. La Laia i el Pau, estudiants de 2n curs del Grau, han coincidit en la idea que el Workshop és una “bona eina d’orientació” que els ha servit per “ampliar coneixements” i “descobrir moltes sortides professionals” que desconeixien.

Com a conclusió, Montserrat Iglesias-Lucía ha destacat la bona rebuda d’aquest nou format i la bona sintonia que s’ha generat entre l’alumnat i els professionals de les empreses: “la valoració és molt positiva perquè els alumnes venien amb moltíssimes ganes, les empreses també, i quan tens a dues persones amb moltes ganes de conèixer-se i construir no es pot demanar més”, va dir tot assenyalant cap a les taules.

Finalment, tots els assistents van tenir l’oportunitat d’acabar de conèixer-se i intercanviar impressions en un còctel final.

 

Notícies relacionades

Demostració del treball de les unitats canines en detecció

Marga Macías explicarà el treball de les unitats canines en investigacions al Congrés de Detectius Privats

El proper divendres 14 de juny, la Coordinadora del Postgrau en Instrucció d'Unitats Canines de Treball, Marga Macías, oferirà una ponència sobre l'ús i beneficis d'incorporar les unitats canines en les investigacions dels professionals de la seguretat privada, en el VI Congrés de Detectius Privats de Catalunya, que es celebrarà a Barcelona. També realitzarà una demostració pràctica amb un gos de detecció ensinistrat. Llegir més

Totes les notícies