'UAB Reptes 2018', l'esdeveniment de generació d'idees per resoldre reptes socials al Campus

UAB Reptes 2017

Adreçat a l'alumnat de Grau, se celebrarà el 10 d'octubre i estarà dinamitzat per Xavier Verdaguer, fundador d'Imagine Creativity Center. Fomentarà el treball en equips multidisciplinaris per idear projectes basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Inscripcions fins el 9 d'octubre al migdia.

30/07/2018

La UAB té reptes i vol que el seu alumnat sigui part de la solució. Després de l’èxit de la primera edició el passat novembre, amb 135 participants, la UAB organitza enguany UAB Reptes 2018. L’objectiu torna a ser implicar les persones estudiants de Grau en la resolució dels desafiaments socials que existeixen al Campus i promoure el treball i la col·laboració en equips multidisciplinaris per generar noves idees que hi donin resposta.
 
L’esdeveniment tindrà lloc el 10 d’octubre, a les 10:00, a la Sala d’Estudis de l’Edifici RR, a la plaça Cívica –caldrà acreditar-se a les 9:00–. Està concebut com un taller d’innovació disruptiva de 180 minuts en què les persones participants, agrupades en equips amb membres de diverses Facultats, exercitaran la seva creativitat per idear una solució a un dels desafiaments proposats. Tot plegat, amb la dinamització de Xavier Verdaguer, creador d'Imagine Creativity Center.

Els reptes que llançarà la UAB són quatre i estan basats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS):
 

  • Assolir la igualtat de gènere i l’apoderament de totes les dones.
  • Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, així com l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.
  • Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.
  • Adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

L’organització de UAB Reptes 2018 ajudarà l’alumnat a generar propostes de valor ordenades i clares que permetin visualitzar un camí a seguir per a la solució dels problemes. D'aquesta manera, el producte final seran les propostes que cada equip presentarà, sempre d'aplicació dins la pròpia Universitat.
 
Un jurat expert seleccionarà quatre equips guanyadors: un per cada repte. Aquests equips rebran un certificat distintiu i guanyaran un passi directe per participar al concurs de generació d’idees STARTUP LAB UAB 2019, on obtindran assessorament i suport per tal de desenvolupar el seu projecte i/o fer un primer prototip o prova de concepte.
 
Per altra banda, totes les persones participants a UAB Reptes 2018 rebran un certificat de participació que hauran de recollir en dies posteriors a l’esdeveniment a l’espai co-working de UAB-Emprèn, també a la primera planta de l’edifici RR, a la plaça Cívica.

 
UAB Reptes 2018 és una iniciativa del Vicerectorat d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la UAB; ha estat desenvolupada pel Servei d'Ocupabilitat de la UAB a través del seu Programa de Generació d’Idees UAB-Emprèn i amb la col·laboració del Parc de Recerca de la UAB.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies