UAB Barcelona Summer School a la Facultat

IMG_SUMMER

Dos cursos dels 29 que s’han ofert a la UAB Barcelona Summer School s'han organitzat i impartit per professorat de departaments de la Facultat i de departaments amb docència a la Facultat.

Diseases of Marine Mammals i  Beeology: Honeybee Science from Theory to Practice

17/07/2023

La UAB Barcelona Summer School celebra la seva vuitena edició amb una oferta formativa conformada per 29 assignatures de tots els àmbits acadèmics (Ciències, Biociències, Ciències de la Salut, Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques i Enginyeria).

Es duu a terme des de finals de juny a finals de juliol, una vegada finalitzat el curs acadèmic ordinari. La majoria dels cursos s'imparteixen en anglès i els alumnes poden obtenir entre 6 i 12 ECTS en dos períodes de 3 setmanes.

Els cursos es realitzen en dos períodes:

  • Primer període: del 19 de juny al 7 de juliol de 2023. 
  • Segon període: 10 al 28 de juliol 2023.

A la Facultat de Veterinària s’ha impartit, en el primer període, el curs:

Diseases of Marine Mammals

En aquest curs s’ha fet una descripció general de les principals malalties i amenaces que afecten cetacis (dofins i balenes) i pinnípedes (foques i lleons marins) al món. I s’han revisat les principals condicions que afecten aquestes espècies, amb una visió interdisciplinària, ordenada etiològicament (problemes bacterians, vírics, parasitaris, antropogènics i altres no infecciosos). 

Responsable del curs:  Mariano Domingo, professor del Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals.

I en el segon període s’està impartint el curs:

Beeology: Honeybee Science from Theory to Practice

Aquest curs està dissenyat per satisfer la creixent demanda de millors pràctiques apícoles basades en la ciència, i està dirigit a estudiants i també a aquelles persones interessades a aprendre més sobre la biologia de les abelles mel·líferes (Apis mellifera L.).

Es comparteixen coneixements sobre la història de la apicultura, la legislatura, biologia bàsica de les abelles, ciència vegetal i pol·linització,  genètica, metabolisme i nutrició, patologia, benestar de l’abella, trastorn del col·lapse de colònies, i diversos aspectes de la producció de mel, incloent la seva collita i avaluació de la qualitat.

Responsables del curs:

Els professors Gerardo CajaJesús Piedrafita , J. Francisco Pérez i Abdelaali El Had del Departament de Ciència Animal i dels Aliments

El professor Ricardo C. Oliveira i la professora Jordina Belmonte, del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia.

La professora Cristina Riba, Departament de Dret Privat.