Tots junts #FemFCCUAB
.jpg)
Des de la Facultat de Ciències de la Comunicació posem en marxa la iniciativa #FemFCCUAB Tots els membres de la facultat podeu enviar els vostres relats, poemes, imatges, reflexions, etc. al correu electrònic: dg.c.comunicacio@uab.cat, en farem un recull que anirem actualitzant i que podreu llegir aquí.
31/07/2020
Aprofitem aquest temps que estarem a casa per afrontar aquesta situació amb el nostre enginy. Podeu compartir amb nosaltres els vostres relats curts, poemes, fotografies, expressions gràfiques,recomanacions de films,llibres, articles, música o sèries de televisió, reflexions,idees inspiradores, paraules d'ànim, dibuixos, spots, vídeos breus,i el que us vingui de gust relacionat amb la comunicació en el sentit més ampli. Molta força a tothom, junts ens en sortirem!
- Nova part del diari personal “Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia”. L'alumna Elisabet Cassà (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram) ens fa arribar les seves vivències personals durant les dues últimes setmanes del mes de juliol. El redescubriment de la natura amb la pujada al Puigmal o la sensació davant l'obligatorietat de portar mascaretas.
- Novena part del diari personal “Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia”. En aquesta nova entrega del seu diari personal, l'alumna Elisabet Cassà (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram) ens narra les seves vivències en les setmanes 17 i 18 des del mes de març.
- Vuitena part del diari personal “Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia”. En aquesta nova entrega del seu diari personal, l'alumna Elisabet Cassà (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram) ens narra les setmanes 15 i 16.
- Setena part del diari personal “Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia”. Una nova entrega del diari personal de l'alumna Elisabet Cassà (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram) que narra les setmanes 13 i 14.
- Sisena part del diari personal “Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia”. En aquesta nova entrega l'alumna Elisabet Cassà (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram) parla sobre les setmanes 11 i 12 de confinament.
Divendres, 22 de maig
- Cinquena part del diari personal “Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia”. Una nova entrega del diari personal de l’Elisabet Cassà, alumna (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram). Trobareu el resta del diari publicat en els dies 30 de març, 9 d'abril, 24 d'abril i 8 de maig.
- Dos nous artícles escrits pel Dr. Josep Maria Figueres, professor de la Facultat, relacionats amb el món del periodisme històric. Articles: Periodisme i Catalanisme al S XX i Je me Souviens.
Divendres, 8 de maig
- Quarta part del diari personal “Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia”. Una nova entrega del diari personal de l’Elisabet Cassà, alumna (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram). Trobareu el resta del diari publicat en els dies 30 de març, 9 d'abril i 24 d'abril.
Divendres, 24 d’abril
- Tercera part del diari personal “Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia”. Una nova entrega del diari personal de l’Elisabet Cassà, en aquesta ocasió ens descriu les seves vivències en les setmanes 5 i 6 de confinament.s. El dia 30 de març vam publicar la primera part del diari i el dia 9 d’abril la segona. Per Elisabet Cassà (alumna) (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram).
- Tres nous artícles escrits pel Dr. Josep Maria Figueres, professor de la Facultat, relacionats amb el món del periodisme històric. Articles: “El Poble Català”,” Víctimes de l’exili” i “La lluita silenciosa”.
- Segona part de diari personal "Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia- 2a part" . És un recull entre autobiogràfic i irònic de la tercera i quarta setmana de confinament. El dia 30 de març vam publicar la primera part del diari. Per Elisabet Cassà (alumna) (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram).
Divendres, 3 d'abril
- "Criticum. Curarentena cinèfila" (blog cinematogràfic). Avui adjuntem una nova proposta creada per Jaime Lapaz, alumne de segon curs del grau de Comunicació Audiovisual, i Ferran Calvet alumne d'Història de l'Art també a la UAB. Són crítiques cinematogràfiques en format epistolar relacionades amb l'estat de confinament que estem vivint enguany. Per Carles Llorens (professor).
Dijous, 2 d'abril
- #SomosPeriodismo és un laboratori digital universitari vinculat a l’ensenyança, la pràctica, la investigació i la innovació en el periodisme. Creat en el Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Facultat està obert a tota la comunitat universitària i periodística.
- Aika Educació és un portal que es presenta com un diari d’innovació i tecnologia en la comunicació on hi podreu trobar un munt de propostes, recursos, opinions, etc... Recomenat per Santiago Tejedor (professor).
Dimecres, 1 d’abril
- #Emergentes Festival – 3a edició . (festival de música i poesia a instagram). Els creadors del festival són el Sergio Cerdan i la Maria del Río. En el festival i participa la Raquel Brandía. Tots tres formen part de l’alumnat. Aquí podeu trobar la programació per aquest cap de setmana de 3 dies (3, 4 i 5 d’abril). Esperem que us agradi. #FemFCCUAB.
- “The reality of confinement with a four year old” (video). El video ha estat realitzat pel Pol Mallofré (@mockudramas), alumni de la UAB. En el seu perfil de twitter podreu veure molts altres videos divertits. Ens el recomana el Carles Llorens (professor).
Dimarts, 31 de març
- Ha marxat el futbol (article). Us faig arribar aquest article esperant que us agradi. Per Oscar Llena (alumne). @oscarllena
Dilluns, 30 de març
- "The Caretaker" (video redacció). Volia aportar un petit exercici personal que he fet aquests dies de confinament pel recull que esteu fent. L'exercici és un vídeo redacció sobre l'album "An Empty Bliss Beyond This World". Per Bel Miralles (alumne). @Bretzelona
- "Confinada: diari informal dels efectes col·laterals d'una pandèmia" (diari personal). És un recull entre autobiogràfic i irònic de les dues primeres setmanes de confinament. Per Elisabet Cassà (alumna) (@elisabetcassa a Twitter i @elisabet_cassa a Instagram).
Divendres, 27 de març
- Reportatge sobre la revista infantil Patufet, la primera publicació infantil en català que es va convertir en tot un fenomen social. I reportatge de la revista Occident, la revista dels catalans franquistes que s’editava a França. Dues noves lectures recomenades pels amants de la premsa històrica. Per Josep Maria Figueres (professor).
Dijous, 26 de març
- Le Ragazze di Piazza di Spagna (Luciano Emmer, 1952), La Signora Senza Camelie (Michelangelo Antonioni, 1953), Era Lei che lo Voleva! (Marino Girolami 1953) (pel·lícules). Algunes pel·licules de Lucia Bosé per a recordar de la gran actriu italiana que ens ha deixat a causa de l’epidèmia. Per Ludovico Longhi (professor).
- Crònica del diari Journal de Barcelone que,en plena Guerra Civil, la Generalitat va editar durant quasi tres mesos a París i la revista ARIEL, crònica d’una de les revistes més emblemàtiques de la postguerra. Lectures recomenades pels amants de la premsa històrica. Per Josep Maria Figueres (professor).
- “Atrapats aquí” (pilot, Episodi 2) (websèrie interactiva). Us recomano veure aquesta sèrie interactiva que es pot veure a YouTube i que ha estat creada pels membres del grup musical Amics de les Arts, des del seu confinament. Segur que riureu una estona. Per Núria Lleonart Santanach (PAS)
Dimarts, 24 de març
- L'ecofeminisme davant l'emergència climàtica (classe magistral de Yayo Herrero). Us recomano molt àmpliament sentir-la perquè és el futur. Per Rosa Maria Palencia (professora).
- Hay que vivir (article). No perdem l'esperança. Per José Manuel Silva (professor). @jotamsilvaa
Del 21 al 23 de març
- Reflexions després de 7 dies (reflexió). Avui fa 7 dies (tota una gènesis) que em vaig tancar a casa amb la família. S'ha fet llarg... Per Raquel Lozano (PAS).
- Coronavirus (notícia lingüística). Aquest 2020 vaig començar a escriure, pel meu compte, la notícia lingüística del mes. Al gener va ser Glória, al febrer, Coronavirus, al març serà confinament. Per David Paloma (professor).
- Proposta calendari desembre 2020 (imatge-humor). Per Montse Bonet (professora). La Montse també ens ha enviat alguns enllaços que col·loquem en una mateixà pàgina amb la resta d'enllaços culturals recomenats. Podeu trobar aquesta informació aquí (enllaços)
- FGC (cançó). Comparto por aquí la última pieza musical que he publicado en plataformas dititales, "FGC". Es un tema muy personal que espero os haga estas semanas de confinamiento más llevaderas. Hugo Sánchez Ruiz (alumne).
Divendres, 20 de març
- Dimonis (poema). Feia només tres anys que havia arribat a aquest país i en les meves primeres classes de català vaig escriure aquest poema que va obtenir el primer premi en el Cinquè Concurs de Poemes i Narracions Breus de l'Districte de Nou Barris a Sant Jordi 1988. Ara el recupero per a vosaltres desde el meu cor cat-mex perquè crec que ara resulta tan pertinent com ho va ser en aquells dies d'enyorança. Per Rosa Maria Palencia Villa (professora).
- Entrevista a Yayo Herrero (entrevista ràdio). Des d'UAB Campus Media us volem recomenar d'escoltar aquesta entrevista que ha realitzat Onada Feminista dins el seu programa que podeu escoltar en el nostre espai. L'entrevista es va fer amb motiu del dia de la dona treballadora. @onadafeminista.
Dijous, 19 de març
- Sant Josep (escrit). Per Maria José Recoder (professora).
- Ensayo sobre la ceguera de José Saramago (recomenació literària). Per Andrea Algarra (alumna).
- Qui volem ser durant aquest temps de confinament? (reflexió). Per Arantza Danés (professora).
- Rumba i salsa, a dojo. "pa'lante como el elefante".(podcasts). L'any 1999 a l'FM de Barcelona va sortir Ràdio Gladys Palmera. Des de fa forces anys només es pot escoltar via internet. L'any 2015 va mereixer el Premi Ondas a la millor plataforma de ràdio per internet.
Entre la molta oferta a la carta que té, si sou salseres i salseros o rumberes o rumberos, us recomano dos podcasts musicals fet per dos grans experts en aquests estils. Si no ho sou encara, escolteu-los, perquè en aquests estils hi ha molta més varietat musical de la que coneix el gran públic.“La hora Faniática”, sobre salsa, de José Arteaga i “Achilitime”, sobre rumba, de Txarly Brown. Per Cinto Niqui (professor).
17 i 18 de març
- Desitjo que visquis en època de canvis. Per Maria José Recoder (professora).
- Ràdios del món: RàdioGarden. Per Ernest Verdura (PAS).
- Recursos gráficos para seguir la crisis del Coronavirus (blog). Per Pedro Molina (professor)
- The weekly (sèrie de televisió). Per José Maria Perceval (professor). Estem treballant en crear un forum per a comentar la sèrie entre aquella gent que hi vulgui participar. Informarem com accedir al forum més endavant.
- El debat decisiu, Bon profit i Jornada laboral. Relats breus publicats al seu blog. Per Roger Font (alumne de periodisme).
- Recomenació per veure la pel·lícula: La Romana. "Maravillosa interpretación de la Diva italiana Gina Lollobrigida. Adaptación cinematografica de la novela homònima de Moravia, dirigida por Luigi Zampa". Per Ludo Longhi (professor).
- Història d'un Frigorific (article). L'article és una visió de la guerra mitjançant l'estudi del que mengem. Potser és un exemple per veure'ns sense sortir de casa. Jesús Martínez (professor).
- Recomenacions d'obres d'art virtuals: "Claude Monet és un dels meus pintors favorits. Una de les obres més conegudes és El estanque de Ninfeas que es pot veure al Museu of art de Nova York També recomanaria La primavera de Botticelli a la Galeria degli Uffizi de Florència. No us perdeu la visita virtual de la Capella Sixtina, Museu Vaticà. I sempre, La Gioconda de Leonardo da Vinci al Louvre." Per Ana Bosch (PAS).
- Dibuix: "Com ja sabeu, jo dibuixo.... Bé, faig fotocòpies. Aquí teniu un d'ells. El que més m'agrada és les diferents coses que pot transmetre segons l'estat d'ànim de la persona. A mí em fa pensar en una tarda càlida de primavera o estiu veient la vida passar..." Per Adolfo Amo (PAS).