Sessions pràctiques dels estudiants en Instrucció d'Unitats Canines de Treball

Sessions pràctiques del Postgrau en Instrucció d'Unitats Canines de Treball
Els estudiants del Postgrau en Instrucció d'Unitats Canines de Treball, que s'imparteix a l'Escola, van poder realitzar, en les darreres setmanes, diverses sessions pràctiques en institucions com l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral "La Muntanyeta" de Tarragona, el Club Hípic d'Esparreguera o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, per aplicar les tècniques i habilitats en ensinistrament apreses a l'aula.

10/07/2019

En les darreres setmanes, els estudiants del Postgrau en Instrucció d'Unitats Canines de Treball, que s'imparteix a l'Escola, van poder aplicar els coneixements i tècniques d'ensinistrament apresos a l'aula, en diverses entitats i institucions en què els gossos de servei ajuden en la realització de tasques d'assistència o vigilància.

La primera sessió pràctica es va portar a terme a l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) - La Muntanyeta de Tarragona, on els estudiants, sota la supervisió d'Alèxia Piédrola del projecte Tan Amigos,  juntament de la Coordinadora d'aquest postgrau i directora d'IDDT Group, Marga Macías, i de diversos tècnics d'aquest centre, van tenir l'oportunitat de participar de forma activa en la interacció entre els gossos d'assistència i els usuaris de l'entitat, aplicant les habilitats adquirides en les classes teòriques.
 



Per altra banda, a mitjans de juny, els estudiants van participar en una sessió sobre tècniques d'ensinistrament comparades, amb la finalitat que, a través de l'observació i pràctica, trobessin similituds i diferències amb altres tècniques d'instrucció, doma i amansiment que s'utilitzen en altres espècies i diferents entorns.

La classe es va realitzar en el Club Hípic d'Esparreguera, amb la supervisió de Joan Capdevila, expert en Doma Natural del Cavall, on es va fer una demostració de les tècniques que s'utititzen en aquesta disciplina per manejar els equins, i aplicar el llenguatge no verbal per tal de millorar la comunicació amb l'animal.
 


Finalment, el passat 3 de juliol, els estudiants van visitar el Gran Teatre del Liceu per realitzar tasques pràctiques de vigilància i seguretat, en un indret emblemàtic on es poden arribar a aplegar més de 2000 persones en els seus esdeveniments musicals. Es va fer una sessió pràctica sobre la detecció i troballa d'elements susceptibles de ser perillosos pel públic assistent, gràcies al treball dels gossos instruïts amb aquesta finalitat.