S'inicia la 2a edició del Curs de Pilot i Operador de Drons en Seguretat i Emergències

Inici de la 2a edició del Curs de Pilots i Operadors de Drons en Seguretat i Emergències

El passat divendres 5 d'octubre, va engegar la 2a edició del Curs de Pilot i Operador de Drons en Seguretat i Emergències, que s'imparteix a l'Escola, sota la coordinació de Joan Pérez. Enguany, s'ha incrementat l'assistència en un 21% de dones professionals del sector de la prevenció i seguretat que cursa aquesta especialització.

08/10/2018

La 2a edició del Curs de Pilot i Operadors de Drons en Seguretat i Emergències va iniciar la seva docència el passat divendres 5 d'octubre, amb una sessió de benvinguda per als nous estudiants matriculats.

La xerrada va començar amb la intervenció de la Directora de l'Escola, Montserrat Iglesias-Lucía, que va agraïr l'assistència dels professionals de la seguretat i prevenció que s'han decidit a especialitzar-se en el pilotatge de drons, un àmbit emergent dins el sector que ofereix també moltes oportunitats laborals.

El Coordinador d'aquesta formació, Joan Pérez, va explicar el programa del curs, els seus objectius i la seva metodologia teòrica i pràctica, que s'aniria desenvolupant durant les sessions. També va presentar alguns dels professors que impartiran docència en els diferents mòduls, com Miquel Àngel Garcia (Cap de l'Àrea Central de Mitjans Tècnics i Suport Operatiu del Cos de Mossos d'Esquadra), Marc Rifa (Instructor i membre del Grup d'Investigació de Sinistres del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya), Alfons Perona (advocat i Consultor en Mobilitat i Seguretat Viària Urbana), Francesc Gómez (psicòleg i professor de l'Escola); i també, Josep Manel López, Coordinador de Formació Continuada del centre.

La sessió va seguir amb David Garcia, Director de l'Escola de Pilots Àreadron, que va fer una introducció sobre l'ús de les plataformes virtuals, i va explicar com es desenvoluparia el mòdul d'aprenentage a Pilot de Dron i Operador.


L'EPSI, primer centre universitari català en formar pilots i operadors de drons

L'Escola s'ha convertit, des del passat curs acadèmic 2017-18, en el primer centre universitari català en oferir una especialització en pilotatge i gestió de drons.

Aquesta formació, va permetre que els 16 estudiants de la primera edició del curs, superessin amb èxit la certificació de Pilot i Operador de Drons de l'Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA), única entitat acreditada estatal competent per oferir aquesta certificació.

En aquesta segona edició, hi participen 18 estudiants pertanyents als cossos d'Agents Rurals, i a diferents Polícies Locals i Serveis de Protecció Civil. S'ha incrementat l'assistència de dones professionals del sector en 21% que cursen aquesta especialització.

Els estudiants realitzaran aquesta formació semipresencial de 128 hores, de les quals 28 hores seran pràctiques de vol indoor i outdoor, i la resta seran classes teòriques a la universitat, que es combinaran amb l’estudi mitjançant una plataforma online.

 

Notícies relacionades

Edifici Blanc

Serveis al Campus i a l'Escola per Setmana Santa

Com en anys anteriors, totes les instal·lacions del campus de Bellaterra de la UAB romandran tancades durant el període de vacances: del 15 al 22 d'abril de 2019. Només funcionaran excepcionalment alguns serveis en horaris especials. L'Escola també romandrà tancada. Llegir més

Totes les notícies