S'inaugura el Chapter Alumni UAB East Coast a Nova York

EquipChapterNY

Després de Brussel·les (Bèlgica) i de Pequín (Xina), la UAB ha inaugurat aquest dimecres 24 de maig, a Nova York, el Chapter Alumni UAB East Coast, una xarxa que promou l'intercanvi d'experiències professionals i de contactes entre els catalans residents a la Costa Est dels Estats Units que han estudiat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

25/05/2023

El dimecres 24 de maig de 2023 s'ha inaugurat el Chapter Alumni UAB East Coast a Nova York, en una trobada que ha tingut lloc a l'Hotel NY Collection. En l'acte hi han assistit una cinquantena de persones, a més de representants d'entitats catalanes a la ciutat, com ara l'Institut Ramon Llull, el Catalan Institute, l'Oficina d’ACCIÓ o la Delegació del Govern de la Generalitat, entre d'altres. 

L'acte, presidit el rector de la UAB, Javier Lafuente, ha comptat també amb la participació del vicerector de Relacions Internacionals de la UAB, Màrius Martínez; la directora de l'Oficina de Nova York de la Delegació del Govern de Catalunya als Estats Units, Maria Pilar Pérez Ordoño, i els coordinadors del Chapter, Montse Cebrián i Roger Sunyer.

Per al rector de la UAB, xarxes com aquesta "són molt importants per a la UAB i permeten mantenir el nostre vincle amb els alumni que tenim per tot el món i generar sinergies en tot allò que els pugui ser profitós".

El vicerector Màrius Martínez ha afirmat que "estic segur que aquest Chapter serà un èxit rotund, perquè les persones que han vingut avui han mostrat energia, il·lusió i voluntat de fer xarxa impressionants". Segons el vicerector, "preveiem un horitzó de treball en xarxa molt enriquidor, no només per a la UAB, sinó per a totes les institucions catalanes que són a Nova York. Tothom ha coincidit avui a reconèixer la vàlua d'aquest tipus de xarxes, i la UAB som punta de llança en impulsar-les". 

La directora de l'Oficina de Nova York de la Generalitat ha assenyalat que aquest Chapter de la UAB "és un instrument més per fer que la cultura catalana creixi a nivell internacional".

S'ha fet una sessió de networking entre els assistents. Els participants han pogut xerrar sobre el país i les oportunitats, les dinàmiques i les facilitats que aporten els chapters als nouvinguts. Al llarg de la trobada, s'ha ofert una degustació de productes catalans.

Chapters Alumni UAB

El primer chapter internacional alumni de la UAB es va crear a Brussel·les el 21 de setembre del 2016, una ciutat on viuen i treballen molts antics alumnes. Fora d'Europa hi ha la UAB Alumni Beijing Chapter, que es va inaugurar a principis de març del 2018.

Els Chapters Alumni UAB són grups territorials de caràcter internacional que ofereixen a les persones titulades residents d’aquell territori la possibilitat de conèixer-se i col·laborar. Són grups que busquen aprofundir en les oportunitats i beneficis que pot comportar la cooperació de persones d’àmbits de coneixement diversos que comparteixen un vincle geogràfic.

La seva finalitat és crear vincles entre les persones titulades a la UAB, així com amb agents externs, reforçar la notorietat i prestigi dels titulats UAB i promoure l’intercanvi de coneixements i experiències professionals.

A Washington, a la 75 Conferència Anual de la NAFSA

Tot aprofitant el viatge als Estats Units, el rector de la UAB es reunirà amb diferents representants d’universitats internacionals i institucions catalanes en aquest país. El dimarts 30 de maig es traslladarà a Washington per participar a la 75 Conferència Anual de la NAFSA (Associació Internacional d’Educadors), l’associació sense ànim de lucre més gran i diversa del món dedicada a l’educació i l’intercanvi internacional, en la qual assistiran líders educatius internacionals, estudiants i changemakers de més de 100 països.