Quins són els nous reptes dels Recursos Humans? Per què cal un Pla d'Igualtat?

Equal

Plans d’igualtat, registre salarial i bretxa salarial seran els eixos principals del nou webinar del proper dijous 15 d’abril

14/04/2021

Els departaments de recursos humans estan vivint uns moments de transformacions, i estan emergint algun reptes, molt lligats amb les decisions del govern espanyol en matèria d'igualtat. Conscients d'aquesta situació, des d'Alumni van organitzar el webinar: "Un nou repte pels departaments de rrhh: plans d'igualtat, registre salarial i bretxa salarial".

La xerrada es va celebrar el passat dijous 15 d'abril, a les 18.30 hores, i va comptar amb la presència de Jaume Bombardó Codina, actual responsable de RRHH de Karibou, consultor de RRHH i professor associat a la UAB i a l'EUNCET. Bombardó va arrencar la jornada responent a la qüestió: per què cal dissenyar un pla d'igualtat? I va desvetllar les fases per l'elaboració de pla d'igualtat. La sessió va culminar amb l'anàlisi dels reptes i dificultats dels departaments de RRHH.

Els assistents van poder resoldre totes les qüestions oportunes al final, amb un torn obert de preguntes moderat per la Dra. Maria Jesús Espuny, professora emèrita de la UAB i coordinadora d'aquesta xarxa.

Quins són aquests canvis en matèria d'igualtat?

El passat 14 de gener va entrar en vigor el reial decret que regula els plans d'igualtat i el seu registre. A més, es va modificar un altre decret, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball. A aquests decrets que ja fa uns mesos que estan en vigor, cal sumar-li el decret sobre igualtat retributiva entre dones i homes, que va entrar en vigor el 14 d'abril de 2021.