Prevenció i Seguretat Integral de la UAB participa en el primer "Congrés Internacional Dona i Seguretat", a Madrid

Portada Primer Congrés Dona i Seguretat de Madrid

El pròxim 21 de maig se celebrarà el primer Congrés Internacional Dona i Seguretat amb l’objectiu d’impulsar i donar visibilitat al paper de la dona en el sector de la seguretat, i compartir experiències i col·laboracions.

30/04/2024

El Congrés, organitzat per Seguritecnia, revista especialitzada en el sector, juntament amb l’Observatori Dona i Seguretat (OMyS) i el Banc Santander, serà en format online i presencial (assistència presencial subjecta a aprovació per part de l’organització) i abordarà la importància de la participació de la dona per l’avenç de la professió i la protecció de la ciutadania.

Montserrat Iglesias-Lucía, directora de l’àmbit de Prevenció i Seguretat Integral UAB i la comissària dels Mossos d’Esquadra Cristina Manresa Llop, coordinadora del curs Lideratge a les Organitzacions i Seguretat de l’Escola Fuab Formació, participaran en aquest primer Congrés Internacional de Dones i Seguretat que tindrà lloc a Madrid.

L'esdeveniment reunirà a referents femenins de l’àmbit públic i privat de la seguretat que compartiran les seves experiències, i aproparà al sector el talent jove femení. A més, analitzarà les peticions i necessitats de les dones, que permetin dissenyar accions inclusives a l’àmbit de la seguretat. El congrés facilitarà l’intercanvi de coneixements i contribuirà a incrementar la col·laboració entre els sectors públic i privat.

L’Observatori Dona i Seguretat (OMyS), entitat sense ànim de lucre que col·labora en l’organització d’aquest esdeveniment, neix el 2021 de la mà de Montserrat Iglesias-Lucía i Cristina Manresa Llop, juntament amb Anna Aisa Biarnés, Paloma Velasco Merino i Ana Borredá (directora de Seguritecnia), amb l’objectiu de mostrar la participació de la dona en aquesta professió, organitzant reunions, trobades professionals i documents d’interès.

La jornada començarà amb la presentació general del Congrés, una intervenció del Grup Santander i diferents entrevistes internacionals. Acollirà dues taules de ponències, una “Mesa de Seguretat Pública” i una “Mesa de Govern de la Seguretat”, amb una ponència de la consultora sènior, Dra. Bushra Al Blooshi, del Dubai Electronic Security Center (DESC), i un tancament sobre lideratges femenins i l’impacte de la dona a càrrecs directius.

Referents de l’àmbit de Prevenció i Seguretat Integral UAB com a ponents al I Congrés Internacional Dones i Seguretat

Tant la Montserrat Iglesias-Lucía com la Cristina Manresa Llop participaran del Congrés en diferents àmbits. Començant per la presentació, que serà conjunta entre les fundadores de OMyS, trobarem a la Cristina Manresa moderant les ponències de la Mesa de Seguretat Pública i a la Montserrat Iglesias-Lucía com a Lideratge Femení, finalitzant les intervencions del Congrés.

A la web de Seguritecnia trobareu tota la informació sobre el Congrés i l’enllaç per tal que us pugueu inscriure.

 

 

Més informació: Programa del Congrés Dona i Seguretat