Participació del professor Joaquín Rodríguez al projecte ‘Replication Roadmaps for UNaLab Follower Cities’

UNaLab

L’especialista en relacions entre societat i tecnologia ha estat un dels experts consultats sobre les necessitats ecològiques i urbanístiques de les ciutats del futur. El projecte, liderat per UNaLab, és una iniciativa finançada per l’European Union’s Horizon 2020 Resarch and Innovation Programme.

12/12/2018

El professor Joaquín Rodríguez ha participat en un projecte europeu per al desenvolupament de les ciutats i la seva resistència al canvi climàtic, en un escenari de futur el 2050.

Aquest projecte, liderat per la xarxa de ciutats-laboratori UNaLab, pretén dissenyar i implementar solucions basades en la naturalesa (NBS) per als reptes de futur d’urbs i àrees metropolitanes.  En el marc del projecte, representants de 5 ciutats europees han rebut formació i assessorament sobre reptes comuns i eines per al disseny de possibles solucions a mida per als seus espais urbans.

Joaquín Rodríguez ha format part de la fase de projecte “Future Telling Research”, on s’han entrevistat diferents experts per a la transferència de coneixement i s’han visualitzat 3 escenaris de futur que transformaran les ciutats en les dècades vinents.

Els escenaris del futur

“Les ciutats com a organismes vius”, que les farà adaptables a les necessitats dels ciutadans i capaces de recuperar-se dels canvis soferts; “Aprofitament del valor natural a petita i gran escala”, que respectarà i promocionarà un ecosistema de serveis que també tingui en compte les àrees rurals dels voltants; “Sinergia entre naturalesa i la tecnologia augmentada”, que preveu l’aplicació de solucions tecnològiques per monitorar els recursos naturals i l’autosuficiència de les ciutats; "Ús personalitzat de recursos limitats", que garantitzaria un cercle de producció i consum responsable en funció de les necessitats de cada indret; i “Reinventar la naturalesa a les ciutats”, per la qual les grans àrees urbanes requeriran dissenys en conjunt amb àrees verdes i abastiments d’aigua que millorin la qualitat de vida dels ciutadans.

Com a expert en tecnologia i societat, i coordinador local de la xarxa Leading Cities, Rodríguez ha format part del conjunt d’especialistes, sobretot arran dels seus últims treballs en matèria d'intel·ligència artificial i intel·ligència humana.

Sobre UNaLab

El projecte “Replication Roadmaps for UNaLab Follower Cities”, del consorci UNaLab, és una iniciativa finançada per l’European Union’s Horizon 2020 Resarch and Innovation Programme.

El concorci està compost per 28 agents de 10 ciutats d’Europa, inclosos grups d’investigació, negocis i indústria, compromesos en abordar els desafiaments relacionats amb el clima i l’aigua i desenvolupar societats més intel·ligents, inclusives, resistents i sostenibles a través de les NBS.

 

Notícies relacionades

Graduació dels titulats i titulades del Grau en Prevenció i Seguretat Integral UAB

Graduació dels titulats/des del Grau presencial i online de la promoció 2019

L'Escola celebrarà la Graduació dels titulats i titulades de la promoció 2019 del Grau en Prevenció i Seguretat Integral en dues dates diferents. Els Graduats de la modalitat online rebran els diplomes el divendres 12 de juliol, mentre que els titulats del Grau presencial ho faran el divendres 19 de juliol. Es duran a terme a les 18 h, a l'Hotel Exe Campus UAB. Llegir més

Totes les notícies