Obert el termini per presentar-se als Jocs Florals

Jocs Florals 2019

Fins al 16 de març és obert el termini per presentar obres als Jocs Florals de la UAB 2023, que atorgarà premis en les categories de relat, poesia, conte infantil o juvenil, microrelat, haiku i traducció. L’objectiu del concurs és reconèixer el talent per a l’escriptura dels alumnes i els antics alumnes de la Universitat.

02/03/2023

Fa sis anys que es duen a terme els Jocs Florals UAB 2023, organitzats per la Facultat de Traducció i d’Interpretació, la de Ciències de l’Educació i la de Filosofia i Lletres, juntament amb el Consell d’Estudiants de la Facultat de Traducció, amb el suport de la Unitat de Dinamització Comunitària. Aquest certamen té l’objectiu de reconèixer el talent per a l’escriptura dels alumnes i els antics alumnes de la Universitat.

Hi poden participar tots els alumnes de grau o de màster de qualsevol centre de la Universitat, a més d’antics alumnes o estudiants d’intercanvi.

Les persones que vulguin presentar els seus textos tenen temps per fer-ho fins al 16 de març i han de tenir en compte les bases de participació, així com la cessió dels drets de publicació, distribució i difusió en els diferents mitjans disponibles de la UAB.

D’altra banda, les obres han de ser totalment originals i se n’exclouran els plagis d’obres ja existents o obres amb drets de terceres persones.

Els escrits s’han de lliurar amb font Arial de mida 12 amb un interlineat d’1,5 i format PDF a través d’aquest formulari electrònic

Les categories que es premiaran en aquesta edició són les següents:

Relat
Poden participar-hi obres originals amb una extensió màxima de 5 pàgines. S’hi pot participar en català, castellà i anglès.

Poesia
Poden participar-hi obres originals amb una extensió màxima de 3 pàgines. S’hi pot participar en català, castellà i anglès.

Conte infantil o juvenil

Poden participar-hi obres originals amb una extensió màxima de 5 pàgines. S’hi pot participar en català, castellà i anglès.

Microrelat
Poden participar-hi obres originals amb una extensió màxima de 750 caràcters o un paràgraf de 10 línies. S’hi pot participar en xinès.

Haiku
Poden participar-hi obres originals en japonès.

Traducció
La participació consistirà en la traducció d’un text al castellà o al català des de l’anglès, l’alemany o el francès. Els textos es troben fent clic als enllaços de cada idioma que es presenten a continuació: 
 Anglès Alemany Francès 

Cal destacar també que cada participant té l’opció de presentar fins a dos textos, ja siguin tots dos de la mateixa categoria o de categories diferents.

El jurat encarregat de valorar les obres està format per docents de cadascuna de les facultats convocants: la Facultat de Ciències de l’Educació, la Facultat de Filosofia i Lletres i la Facultat de Traducció i d’Interpretació.

En aquesta edició de 2023 s’atorgaran 14 premis, un per cada idioma de cada categoria, excepte en la categoria de traducció, en què s’acceptaran textos tant en castellà com en català, però no hi haurà premi per cada idioma.

El lliurament de premis tindrà lloc el dijous 20 d’abril a les 14 h en el marc de la Fira de la Comunitària a l’Hemeroteca de la plaça Cívica.

Per a més informació, podeu consultar les bases de participació i el blog dels Jocs Florals, on figuren totes les obres presentades en edicions anteriors.