Nou grup de recerca a la UAB sobre Psicologia Criminal i Forense amb docents de l'Escola

Grup de recerca 'Astraia'
D'esquerra a dreta: Els investigadors Elena Garrido, Sergio Mora i Rocío Pina.

La Dra Elena Garrido, professora de l'Escola, lidera el nou grup de recerca interdisciplinari Astraia sobre Psicologia Criminal i Forense, que s'ha impulsat des de la Facultat de Psicologia de la UAB, per estudiar diversos fenòmens vinculats amb la criminologia i les ciències forenses des d'una vessant psicològica.

13/06/2018

El nou grup de recerca 'Astraia', impulsada des de la Facultat de Psicologia, s'acaba de crear a la Universitat Autònoma de Barcelona, per promoure la investigació en Psicologia Criminal i Forense, des d'una vessant interdisciplinària, on podran col·laborar professionals de la Criminologia, Medicina, Prevenció i Seguretat, i d'altres disciplines afins a l'àmbit de la Psicologia.

En la direcció d'aquest equip d'investigadors hi ha la Dra. Elena Garrido, docent de l'Escola, de l'assignatura Criminologia i Criminalística de 3r curs del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, i també docent del Curs d'Anàlisi de la Conducta Criminal per a Professionals de la Seguretat; i a la coordinació, els professors Sergio Mora, també docent d'aquesta especialització que s'imparteix a l'EPSI, juntament amb Rocío Pina.

Les línees de recerca del grup s'aplegaran al voltant de dos pilar principals: La Psicologia Criminal (encarregada de donar suport a la investigació de delictes no resolts, estratègies d'interrogatori, formació policial, etc) i la Psicologia Forense (vinculada a la presa de decisions de caràcter psicològic per part de la justícia, mitjançant informes pericials, entre altres; així com l'estudi i treball sobre perfils d'agressors, seqüeles de víctimes, valoració d'imputabilitats i testimoniatges, etc.).

Astraia també serà un espai de reunió i divulgació científica dels estudis i projectes realitzats pels seus investigadors, i de col·laboradors professionals de l'àmbit policial, jurídic i criminològic.

 

Notícies relacionades

ACNUR

Has fugit alguna vegada d’un bombardeig?

Des del 13 fins al 30 de novembre posa’t en la pell d’una persona refugiada a través de la realitat virtual. L’exposició interactiva “No dejes a nadie atrás: el asilo y la Agenda 2030”, organitzada pel Comitè espanyol d’ACNUR, estarà en dues ubicacions: una a l’esplanada davant de la Facultat de Dret i, l’altra, a la Sala del Teatre de 10h a 17h de dilluns a divendres. Llegir més

Totes les notícies