Nou estudi sobre hiperlaxitud i alimentació

Mans hiperlaxes / manos hiperlaxas
istockphoto/Pheelings Media

Un equip d'investigadores de la UAB i de la Universitat de París estan duent a terme un estudi per explorar les alteracions alimentàries, infrapès i sobrepès-obesitat en persones amb hiperlaxitud articular.

18/02/2021

La hiperlaxitud articular és un tret somàtic que quan és generalitzat podria ser degut a una anomalia del col·lagen subjacent. Aquest tret de vegades s'associa a problemes de salut diversos, principalment dolors musculoesquelètics, encara que també es poden estendre a altres sistemes, com el digestiu. Així, els dolors temporomandibulars, abdominals i dentals per exemple poden ser freqüents i poden tenir un impacte negatiu en l'alimentació.

Per millorar el coneixement sobre aquests aspectes, investigadores del Departament de Psicologia Clínica i de la Salut de la UAB i de la Universitat de París han iniciat un estudi que explorarà la relació entre les alteracions alimentàries, l'índex de massa corporal i les característiques associades a la hiperlaxitud articular.

Participació en l'estudi

Les investigadores conviden a dones majors d'edat, de qualsevol condició física i residents a Espanya a participar en l'estudi. La participació consisteix a respondre un qüestionari en línia (durada de 20 minuts aproximadament), accessible des del següent enllaç:

Qüestionari per participar en l'estudi sobre hiperlaxitud i alimentació

 

Notícies relacionades

Menjar familiar

Compartir i gaudir els àpats en família afavoreix la salut en l'adolescència

Un equip de recerca de la UAB i de la UOC conclou que menjar en família mantenint els costums de convivialitat tradicionals de la dieta mediterrània influeix en uns millors hàbits d'alimentació de les persones adolescents i pot prevenir molts problemes i conductes de risc característics d’aquest període del desenvolupament.

IMG_TFG_Premi_Genere

Atorgats els premis als millors TFG amb perspectiva de gènere

L'acte de lliurament de la 5ena edició dels premis als millors Treballs de Fi de Grau (TFG) amb perspectiva de gènere ha tingut lloc el dimecres, 24 de març, a les 12h., a la UAB. S'hi han presentat 134 estudiants i han estat premiats 32 treballs. L'acte s'ha retransmès per Youtube.

Totes les notícies