Mikel Nogués, graduat del Grau online, parla sobre imprudències en dies de temporal a EITB

Intervenció de Mikel Nogués, graduat del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, al canal basc EITB

Mikel Nogués, graduat en la primera promoció del Grau en Prevenció i Seguretat Integral online, ha estat entrevistat pel presentador del magazine de tardes, Klaudio Landa. Nogués, responsable del Departament de Rescat de la DYA de Guipúscoa, ha parlat sobre imprudències i multes en dies de temporal.

10/01/2018

L’exestudiant ha valorat positivament una possible sanció de 200 euros, proposada per l’Ajuntament de Sant Sebastià, durant una entrevista de 3 minuts de durada, al programa de la televisió basca. Tot i així, l’expert ha coincidit que “millor que no s’hagi de ficar cap” i que la primera necessitat dels ciutadans sempre ha de ser “atendre als avisos i actuar amb responsabilitat”.

Segons Mikel, tot i la recent tràgica notícia de 2 persones mortes a Mutriku pel mal temporal costaner, ha observat que s’ha millorat molt gràcies a la informació, sobretot pels mitjans de comunicació: ”la gent sap que hi haurà temporal i que no ha d’apropar-se a la costa”. Tot afegint que “Euskadi és un país on sempre s’ha tingut molt de respecte al mar”.

Per ell, el veritable problema és “la falta de consciència del riscos” que es poden donar en certs casos, com a Mutriku, on les zones no estan del tot acotades. Això, a ciutats com Zarautz o Sant Sebastià, on hi ha més impactes per cops de mar, no és tant perillós perquè hi ha més zones sota control: “són dos ciutats que tenen uns plans d’emergència bastant ben plantejats”.

Mikel Nogués és graduat en Prevenció i Seguretat Integral, en la primera edició del Grau a distància. Actualment, és responsable del Departament de Rescat de la DYA de Guipúscoa, una associació sense ànim de lucre del País Basc de gestió integral d’emergències, també en casos d’emergència per temporal a la costa.

L’entrevista, que ha tingut lloc durant la tarda del divendres 5 de gener al canal EITB, es pot visualitzar a través d’aquest enllaç.

 

Notícies relacionades

Curs de Substàncies Psicotròpiques a Blanes

L'Escola imparteix el Curs de Detecció de Substàncies Psicotròpiques a Blanes

Una nova edició del Curs d'Especialització en Detecció de Substàncies Psicotròpies s'està impartint a una vintena d'agents de la policia local de Blanes, que estan adquirint habilitats i competències per identificar comportaments i signes externs de conductors i usuaris de la via pública que hagin consumit substàncies psicotròpiques, i que puguin esdevenir un perill per la resta d'usuaris. Llegir més

Totes les notícies