Més de 160 assistents al XX Workshop, la fira d'ocupació EPSI-Empresa

Foto de grup dels participants al Workshop EPSI 2022

Un centenar d’estudiants de Grau van poder conèixer les ofertes laborals i de pràctiques de més de 40 empreses i organitzacions del sector. A l’esdeveniment, que es va celebrar el 28 d'abril a l’Hotel Exe Campus UAB, es va fer oferir una conferència sobre transformació digital al sector i un speed-networking entre els assistents.

29/04/2022

El passat 28 d'abril es va celebrar la XXª edició del Workshop EPSI, la fira de l’ocupació del sector de la seguretat i un espai de trobada entre la Universitat i l’empresa.

Després d’una edició online per la pandèmia, més de 160 assistents van reunir-se a l’Hotel Exe Campus, entre els quals estudiants i titulats de Grau i representants d’unes 40 empreses i organitzacions de seguretat pública, privada i laboral, esdevenint l’edició amb més participació.

La jornada va començar amb una presentació per part de Montserrat Iglesias-Lucía, directora del centre, i una conferència inaugural de la mà de Fernando Berzal, titulat de l’EPSI i manager de SOC Global de Prosegur, on es gestionen els serveis i activitats remotes de seguretat privada i els centres de control que l’empresa té a 15 països diferents.

Berzal va parlar sobre la seva visió de la transformació digital en la seguretat, quines experiències i tecnologies estan incidint en el negoci i com s’està aplicant en altres entorns del sector. Per a ell, les eines per a la transformació digital són una oportunitat, un pont a la innovació que permet “desenvolupar la seguretat des d’un punt de vista holístic i integral”.

L’exalumne també va afirmar que la formació i el talent EPSI està molt valorat per les empreses i va animar els estudiants a buscar aquell entorn del sector “que els apassioni”.

Taules rodones al Workshop

Estudiants i professionals, reunits per debatre sobre la captació de talent al mercat.

 

Debat sobre les competències i necessitats del sector

Després de la conferència, els assistents es van reunir en taules rodones on van dialogar i reflexionar conjuntament sobre els perfils professionals més demandats, les competències i qualitats que s’han tenir o el rol de la formació, entre d’altres.

Els estudiants i els representants d’empreses disposaven d’unes targetes amb preguntes i punts a debatre creades per Francesc Gómez, psicòleg i professor de l’EPSI que ha participat en nombrosos processos de selecció per agents dels cossos policials i de bombers.

Trobada amb les empreses durant 7 minuts

Posteriorment, cada alumne va tenir l'oportunitat de seure amb els diferents representants de les empreses en format speed-networking. Cada 7 minuts, els estudiants i titulats podien canviar de taula per conèixer les diferents organitzacions, saber quines ofertes laborals i de pràctiques oferien, entregar el seu currículum als reclutadors, i presentar la seva candidatura per a diferents vacants.

Speed-networking

A l'speed-networking hi han participat més de 60 representants d'empreses, consolidant-se així la participació al Workshop per part del sector.

 

Héctor Armesto es va graduar a l’EPSI al 2003 i actualment és tècnic de prevenció a MC Mutual, una de les empreses que debutaven en aquest XXè Workshop. Van assistir per captar estudiants de pràctiques per l’àrea de projectes d’innovació i transversals, ja que la visió integral de la seguretat que dona el Grau pot “enriquir molt internament”.

El també titulat Pol Hernández va viure el Workshop com a estudiant i, en aquesta edició, com a reclutador: “torno per explicar la meva experiència i el dia a dia a la meva posició als futurs prevencionistes”. La seva empresa, Ergo Laboris SL, “busca noves oportunitats, ganes i motivació; aspectes que l’alumne EPSI té de ben segur”, assenyalava Hernández.

Els alumnes interessats en seguretat pública també van comptar amb la presència d’agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, i el cos de Bombers de la Generalitat. Per a l’exalumna Ingrid Assaker, caporal de la Unitat de Policia de Barri de Terrassa, és important orientar els alumnes sobre els diferents vessants que té la seguretat, també a la pública: “la sortida laboral és molt extensa i tot coneixement serà aprofitable”.

Els estudiants de 2n del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, Jaume Pobar i Aleix Aguilar, van assistir per buscar oportunitats de prevenció en riscos laborals. A la fira van poder conèixer diferents empreses on escollir -des de Serveis de Prevenció Aliè fins a àrees pròpies d’empreses especialitzades-. Ara, esperen “haver causat bona sensació” als empleadors i iniciar aviat la seva carrera professional.