Masterclass online: "La investigació en documents audiovisuals, fotogràfics i sonors. Presentació de casos"

Masterclass ESAGED docs audiovisuals

La sessió virtual, que es celebrarà el dilluns 18 de juliol, a les 18 h, tractarà sobre la importància de la recerca en l'àmbit de l'arxivística enfocada a la gestió i preservació del patrimoni audiovisual, fotogràfic i sonor, a través de l'exposició de dos projectes realitzats per Pablo Castilla i Sandra Orihuela, titulats de l'ESAGED. Comptarà amb la intervenció del professor Fernando Osorio, expert en aquest camp.

27/06/2022

L'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents oferirà, el proper dilluns 18 de juliol, a les 18 h (hora peninsular espanyola), la masterclass en línia gratuïta “La recerca en documents audiovisuals, fotogràfics i sonors. Presentació de casos".

La sessió virtual tractarà sobre la importància de la recerca en l'àmbit de l'arxivística enfocada a la gestió i preservació del patrimoni audiovisual, fotogràfic i sonor, a través de l'exposició de dos projectes realitzats, com a treballs de final d'estudis, per titulats de l'Escola.

Concretament, els assistents podran conèixer el treball de Pablo Castilla, ex alumne del Postgrau en Gestió, Preservació i Difusió dels Documents Fotogràfics, que va obtenir una menció honorífica del comitè científic en el Foro2022 del Fotobservatorio de Mèxic, en el bloc de Conservació, pel seu treball final de postgrau, titulat "La col·lecció fotogràfica de l'Observatori Solar de Harestua (Noruega). Un pla d'estabilització i conservació preventiva".

D'altra banda, Sandra Orihuela, titulada del Màster Oficial en Arxivística i Gestió de Documents i guardonada amb el Premi CIEU-*FEiE 2022 a la persona més emprenedora de la ESAGED, presentarà el seu estudi "Del llenguatge oral al llenguatge escrit: La transcripció com a document d'arxiu". Fruit d'aquest treball ha tingut l'oportunitat d'elaborar una guia de bones pràctiques per a fer transcripcions, que serà publicada per l'International Council on Archives (ICA), i traduïda a l'anglès.

A l'esdeveniment en línia intervindran també:

Fernando Osorio Alarcón, professor del Postgrau Online en Gestió i Preservació de Documents Audiovisuals i Sonors. El docent és Mestre en Ciències i Arts de la Imatge (MFA Imaging Arts and Sciences) pel Rochester Institute of Technology de Nova York (Estats Units) i actualment és membre del Subcomitè de Preservació del Programa Memòria del Món de la UNESCO. També coordina el Programa de Formació en Conservació del Patrimoni Fotogràfic al Centre de Fotografia de Montevideo (Uruguai) i Ciudad de México. El docent reflexionarà sobre la recerca en aquest camp.

- Ariadna Morente, Responsable de Formació Contínua de l'ESAGED, serà la moderadora de l'acte i farà una breu presentació del nou Postgrau Online en Gestió i Preservació de Documents Audiovisuals i Sonors, que començarà a l'octubre d'aquest any.

Les persones interessades a assistir a la masterclass virtual, han d'emplenar aquest formulari d'inscripció.

El dia de la sessió rebran en el seu e-mail l'enllaç per a accedir a la jornada en línia, que es realitzarà a través de la plataforma "Zoom".