Les estudiants Barbara Tobella i Laura Retamar, guanyadores de la competició Talent Match del Grup Hotusa

Guanyadores Hotusa

És la primera vegada que la UAB participa en aquesta competició interuniversitària organitzada per la cadena hotelera, que ha aplegat a més de 150 alumnes d’11 centres educatius de l’estat espanyol. Les alumnes del Grau en Direcció Hotelera han obtingut la primera posició amb el seu projecte “Block”, que proposa oferir serveis de salut i benestar a les habitacions dels hostes per millorar la seva estada.

21/04/2022

LEscola de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona ha guanyat la sisena edició del Talent Match, la competició interuniversitària organitzada pel Grup Hotusa, que ha finalitzat aquest cap de setmana amb la celebració de l’Open Day a l’Eurostars Madrid Congress.

Barbara Tobella i Laura Retamar, estudiants de 4t del Grau en Direcció Hotelera, han obtingut la primera posició pel seu projecte "Block", després de defensar-lo davant un jurat format per professionals del sector. Es tracta de la primera vegada que el centre participa en aquesta competició, que premia les millors idees d’estudiants universitaris de tot l’estat espanyol per afrontar reptes del sector turístic i hoteler, i enguany ha aplegat més de 150 estudiants d'11 centres universitaris.

El projecte “Block” proposa la creació d’un paquet de serveis que els clients poden reservar com un upgrade durant la seva estada a l’hotel. D’una banda, la proposta busca impulsar al sector després de la pandèmia i, de l’altra, donar continuïtat al creixent interès en adaptar els entorns de treball i cuidar la salut física i mental. 

“Volíem millorar l’experiència dels clients mitjançant incorporacions senzilles”, expliquen les estudiants. Han creat un paquet de serveis amb funcionalitats sensorials per a la relaxació, sistemes per facilitar i regular la son, equipaments per fer exercici físic, i espais i mobiliari per millorar les condicions de treball. La proposta es formula en tres blocs -Lifestyle, Relax i Work- i es presenta com una línia d’habitacions per als hotels urbans de la marca, dirigida principalment a clients de negocis.

Durant l’Open Day, els participants han rebut formació i han participat en dinàmiques de grup a càrrec de professionals del grup hoteler, com ara Estel Munné, membre del Departament de Comunicació i Màrqueting del Grup Hotusa. Les alumnes també han comptat amb l’assessorament de la professora Tatiana López Orozco, que ha viatjat a Madrid per ajudar les alumnes en el desenvolupament de la idea de negoci. 

Per a Barbara Tobella i Laura Retamar “ha estat un honor participar en aquesta experiència i poder representar la nostra Escola. La confiança que ens mostraven els professors ens ha ajudat a superar-nos i donar el màxim de nosaltres”, afirmen. 

Com a guanyadores de la competició, les alumnes tindran la possibilitat de fer una estada professional al Grup Hotusa, gaudir d’estades als establiments de la cadena Eurostars Hotel Company, i obtar a un pla formatiu personalitzat amb el programa Smart People en àrees com desenvolupament de negoci, finances, comercialització o màrqueting digital.