La UAB reforma els seus lavabos per facilitar l'ús de les copes menstruals

img_copamenstrual

La UAB adaptarà un lavabo a cada facultat o escola durant el primer trimestre del curs per facilitar la neteja de les copes menstruals.

30/09/2022

La UAB iniciarà al llarg del primer trimestre del curs l’adaptació pilot d’alguns dels seus lavabos fent la instal·lació de kits de dutxa als inodors i la retolació adient amb l’objectiu de facilitar la neteja de la copa menstrual a les persones que en siguin usuàries. D’aquesta forma s’atén una de les principals necessitats manifestades per persones que menstruen, que no tenien espais preparats a la majoria dels lavabos de la universitat. En una fase posterior s’ampliaria l’adaptació a la resta de lavabos dels edificis del campus i s’inclouran altres millores per fer uns lavabos més inclusius.

Aquesta necessitat va ser recollida a la diagnosi "Revisió del servei de lavabos de la UAB amb perspectiva de gènere" que va ser presentada públicament el passat mes de maig a la sala Cinema de la UAB. La diagnosi va ser desenvolupada en el marc del projecte UAB Diversa, impulsat i coordinat per l'Observatori per a la Igualtat de la UAB.