La professora Anahí Casadesús defensa la seva tesi doctoral

Defensa de la tesi de l'Anahi Casadesús
Anahí Casadesús, Coordinadora dels Estudis de Màster de l'Escola, va llegir, el passat 18 d'octubre, la seva tesi doctoral titulada "La gestión del riesgo aplicada a la gestión de documentos y su impacto en la rendición de cuentas pública", assolint la qualificació d'Excel·lent Cum Laude. La lectura es va realitzar al Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

25/10/2018

La professora Anahí Casadesús de Mingo, Coordinadora dels Estudis de Màster de l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents, va obtenir el títol de Doctora, el passat 18 d'octubre, amb la lectura de la seva tesi titulada "La gestión del riesgo aplicada a la gestión de documentos y su impacto en la rendición de cuentas pública", que va assolir la qualificació d'Excel·lent Cum Laude. 

La recerca va ser dirigida per la Dra. Remei Perpinyà, en el marc de la línia d'investigació en arxivística i gestió de documents del programa de Doctorat en Història Comparada, Política i Social de la UAB. El tribunal d'experts que va avaluar la recerca estava format pel Dr. Diego Navarro Bonilla (de la Universidad Carlos III de Madrid), la Dra. Manuela Moro Cabero (Universidad de Salamanca) i el Dr. Alfred Mauri Martí (Universitat Autònoma de Barcelona).

La investigació es centra en l'estudi teòric i pràctic de la metodologia de gestió del risc aplicada a la gestió de documents, i com aquesta integració pot afectar en els processos de rendició de comptes públics. La recerca aprofundeix en tres àmbits clarament diferenciats d'estudi: La gestió documental, la gestió de riscos i la rendició de comptes; i estudia les relacions entre aquests àmbits, els beneficis que aporten entre sí, i al conjunt.

Les principals aportacions de la recerca posen de manifest el reposicionament de la gestió documental en les organitzacions amb la inclusió de la gestió de riscos documentals, que necessita de l'adquisició de noves competències i de capacitació per part dels professionals. Aquesta metodologia contribueix, doncs, a l'empoderament de la professió, així com el seu creixement, integració i consolidació en les organitzacions.

L'acte acadèmic es va celebrar al Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, i va comptar amb l'assistència de públic vinculat amb l'Escola, com l'exdirector Ramon Alberch, i Carmen García Meilán, Coordinadora de Formació Continuada, entre altres.