La Policia Local de Manresa es forma en Detecció de Substàncies Psicotròpiques

El Curs en Detecció de Substàncies Psicotròpiques a Manresa

L'Escola està impartint una nova edició del Curs d'Especialització en Detecció de Substàncies Psicotròpies a 20 agents de la Policia Local de Manresa, que estan adquirint habilitats i competències per identificar conductors i usuaris de la via pública que hagin consumit substàncies psicotròpiques, i que puguin ser un perill per la resta d'usuaris.

17/05/2022

Del 3 al 26 de maig, l'Escola està impartint una nova edició del Curs d'Especialització en Detecció de Susbtàncies Psicotròpiques que s'està portant a terme a la Policia Local de Manresa, i on vint agents d'aquest cos participen per adquirir competències i habilitats en aquest àmbit.

Aquest curs forma a aquests professionals de la seguretat per conèixer i poder identificar comportaments i signes externs de conductors i usuaris de la via pública que hagin consumit substàncies psicotròpiques, i que puguin esdevenir un perill per la resta d'usuaris.

Els estudiants també tracten aspectes vinculats amb la regulació dels delictes contra la seguretat del trànsit i la salut pública, coneixen com es realitza un drogotest, o com es planifiquen els dispositius d'alcohol i drogues, entre altres temàtiques. Hi ha previst que es realitzi una sessió pràctica, a través d'un operatiu de control en els carrers d'aquesta localitat del Bages, per identificar possibles casos d'usuaris que hagin ingerit aquestes substàncies.

El Curs en Detecció de Substàncies Psicotròpiques és una especialització reconeguda per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya com a activitat de formació contínua pels membres dels cossos de Policia i Bombers de Catalunya.