La poeta romanesa Corina Oproae a la UAB

Fotografia de Corina Oproae

La poeta romanesa radicada a Catalunya oferirà un recital de poesia pròpia i traduïda el proper dijous 25 de maig a les 15h, a la Sala de revistes de la Facultat de Filosofia i Lletres.

22/05/2023

L’escriptora i traductora romanesa Corina Oproae que resideix a Catalunya des de 1998, ha publicat dos poemaris en castellà: Mil y una muertes (La Garúa, 2016) i Desde dónde amar (Pre-Textos, 2021). Com a traductora, ha fet la versió catalana i castellana d’algunes de les veus més reconegudes de la literatura romanesa, com ara Ana Blandiana, Lucian Blaga, Marin Sorescu, etc. i ha rebut els premis Cavall Verd Rafel Jaume de Traducció Poètica (2014), Jordi Domènech de Traducció de Poesia (2015) i Nollegiu (2018). Les seves traduccions més recents són L’estiu en que mare va tenir els ulls verds de Tatiana Țîbuleac (Amsterdam, 2022) i La poesía del siglo XX en Rumanía. Antología (Visor, 2022).

El proper dijous 25 de maig, Corina Oproae serà a la UAB per oferir un recital de poesia pròpia i traduïda.

L’activitat començarà a les 15:00 a la Sala de revistes de la Facultat de Filosofia i Lletres i és de caràcter gratuït i obert.

Presentarà l’acte, Ioana Alexandrescu (Lectorat de romanès) i ha estat organitzat pel  Lectorat de Romanès de la UAB.