La història no explicada de les dones pioneres en neurociència i psicobiologia

Títol de l'exposició

La Sala General de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia acull, fins a finals de novembre, a 21 dones de ciència a partir dels treballs presentats per l’alumnat de la Facultat de Psicologia de la UAB sobre elles

19/10/2022

Són molt poques les dones guardonades amb el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia al llarg de la història. Tres neurocientífiques destaquen entre elles, Rita Levi-Montalcini (1986), Linda B. Buck (2004) i May-Britt Moser (2014). 
Els treballs que es presenten en aquesta exposició van ser realitzats per l’alumnat del grup 3 de ‘Psicologia Fisiològica’ de la Facultat de Psicologia de la UAB l’any 2019. El seu objectiu va ser donar a conèixer a la comunitat universitària les aportacions més rellevants de diverses investigadores en general poc conegudes de l’àmbit de la neurociència i la psicobiologia. 
El projecte fou finançat per la convocatòria d’ajuts per a projectes d’innovació i de millora de la qualitat docent del 2019.

Des de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia agraïm a la professora Margarita Martí Nicolovius del Departament de Psicobiologia i de Metodologia de les Ciències de la Salut de la UAB la cessió dels cartells per al muntatge d’aquesta mostra que, anteriorment, es va exhibir al vestíbul de la Facultat de Psicologia (desembre del 2019) i al vestíbul de la Facultat de Medicina (març del 2020).
Us animem a visitar-la, teniu fins al 30 de novembre!

Fotografies de l’exposició: ddd.uab.cat/record/266552
 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Igualtat de gènere
  • Educació de qualitat