L'estudiant Ainhoa Castaño, premiada com a talent jove pel sector de les TIC

Estudiant Ainoa a la tarima recollint el premi
L'estudiant de la UAB, recollint el premi en La Nit de les Telecomunicacions.

L'estudiant del doble grau d’Enginyeria Informàtica i Enginyeria Electrònica de Telecomunicació de la UAB, Ainhoa Castaño, ha estat reconeguda amb el Premi Talent Jove el 20 de març, durant la Nit de les telecomunicacions i la informàtica, que organitza conjuntament l'Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF).

21/03/2024

L'estudiant de la UAB, Ainhoa Castaño, ha estat reconeguda amb el premi al Talent Jove en la 29 edició de la Nit de les telecomunicacions i la informàtica, que ha tingut lloc el dimecres 20 de març, a l'Auditori de Barcelona, amb l'assistència de centenars de professionals del sector. Aquest acte és una cita ineludible per a tot el sector TIC del país.

Aquesta és una categoria nova de l'edició d’enguany que vol posar en valor la capacitat d'una persona o grup de persones, menors de 35 anys, que hagin destacat per la seva activitat dins de l'àmbit de les enginyeries TIC i que hagin tingut repercussió.

El jurat ha destacat de l’Ainhoa Castaño la seva implicació i lideratge en diverses iniciatives acadèmiques i socials. Guanyadora dels premis DonaTIC 2023 que impulsa la Generalitat de Catalunya, ha ocupat càrrecs com responsable júnior del Grup de Treball de Voluntariat i Acció Social de Telecos.cat i presidenta de TecnoUAB. Organitza activitats de divulgació tecnològica com els TecnoDays, i ha coordinat la infraestructura de congressos tecnològics com el MEMEnginy a l’Escola d’Enginyeria de la UAB. La seva participació en taules rodones i els rols anteriors com a exvicepresidenta del Consell d’Estudiants de l’Escola d’Enginyeria i exdelegada d'Igualtat han demostrat un compromís constant amb la comunitat estudiantil i la promoció de la igualtat.

Un acte que reuneix tot el sector TIC

La Nit de les telecomunicacions i la informàtica és l'acte institucional pioner i de referència del sector de les telecomunicacions i tecnologies de la informació celebrat a Barcelona des de l'any 1995. Està organitzada conjuntament per l'Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) i és la trobada de networking per excel·lència per a professionals, empreses, Administració pública, associacions i institucions del sector TIC del país.

A més de la categoria Talent Jove, s'han lliurat diferents premis en d'altres categories. Així,s'ha atorgat el Premi d’Honor a Josep Casanovas, actual líder del grup d'investigació de computació d’alt rendiment del Social Challenges Research del Barcelona Supercomputing Center (BSC), fundador del laboratori inLab FIB de la UPC; o el Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada a Susana Prado, directora general d’INETUM Catalunya i responsable del grup de treball DonaTIC del Cercle Tecnològic, entre d'altres guardons.