L'equip de la UAB integrat per investigadors de l'Escola d'Enginyeria guanya l'EFSA Hackathon 2021

Cartell de l'equip de la UAB

L’equip Asclepium Oracle, format per membres de diversos centres de la UAB, ha guanyat el primer premi a la solució dissenyada amb Intel·ligència Artificial per detectar fake news. La proposta engloba una visió multidisciplinària des de l’àmbit de la tecnologia, la ciència i el periodisme.

23/03/2021

La UAB ha participat en l’edició del 2021 de la Hackaton organitzada per l’EFSA i EIT Alumni amb l’equip Asclepium Oracle, que ha guanyat el primer premi per la millor proposta d’Intel·ligència Artificial per detectar fake news. L’equip l’han format quatre investigadors de la UAB de CIència i Tecnologia dels Aliments, un de Veterinària, un de Biotecnologia, tres de la Facultat de Comunicació i tres de l’Escola d’Enginyeria: el professor Remo Suppi, l'investigador Álvaro Wong i l'estudiant de doctorat Edwar Macias.

D’aquesta manera, s’ha valorat la capacitat d’aprofitar dades científiques per detectar notícies falses en la premsa, fent-ne una distinció i separant les notícies del clickbaiting. Els algoritmes i les tècniques per detectar patrons d’escriptura es barreja amb la validació dels experts en la matèria de les notícies proposades per l’EFSA.

Aquest divendres 19 de març, l’equip de la UAB va fer una demostració per presentar el seu projecte a la cerimònia online de l’entrega de premis. En el cas del guanyador, es tracta d’una dotació econòmica de 7.000 €.

Més informació: EFSA Hackathon 2021

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Indústria, innovació i infraestructures
 

Notícies relacionades

Totes les notícies