L'EPSI participa a Secureu, un projecte europeu per proporcionar eines d'educació digital per a la gestió del risc de seguretat

Projecte Secureu

El projecte Secureu ha estat creat dins del programa ERASMUS+ amb la finalitat de desenvolupar eines didàctiques digitals en gestió del risc i d'establir una xarxa d'especialistes i de centres docents en seguretat arreu d'Europa, que pugui cooperar a llarg termini.

28/06/2022

El projecte vol establir bases sòlides per elaborar materials didàctics unificats i d'alta qualitat per a qualsevol universitat de la UE que abordi la docència en seguretat.

En els darrers anys, els problemes de seguretat han esdevingut rellevants per a molts països europeus. El món està fent front a una àmplia gamma de reptes com la migració, els ciberatacs i altres noves dificultats, inclosa la crisi provocada pel coronavirus.

Això deriva en una necessitat de formació d'alta qualitat per als joves especialistes en seguretat, així com d'estudis universitaris que els permetin estar millor preparats per afrontar i prevenir possibles crisis futures. Hi ha una gran manca de materials digitals d'ensenyament i aprenentatge en l'àmbit de la seguretat, sobretot en el de la gestió del risc.

Davant d'aquest entorn i necessitats, s'ha creat el projecte Secureu, "Eines d'educació digital per a la gestió del risc de seguretat", per tal de desenvolupar aquests materials en cooperació entre diverses institucions docents d'arreu d'Europa.

La Universitat Autònoma de Barcelona estarà present en el projecte a través de l'EPSI. Les altres universitats i centres que hi participen són:

 • Turība University (Letònia), que encapçala l'organització del projecte
 • Kazimieras Simonavičius University (Lituania)
 • Laurea University of Applied Sciences (Finlàndia)
 • Nord University (Noruega)
 • Avans University of Applied Sciences (Països Baixos)
 • Biedrība "Drošības profesionāļu asociācija" (Letònia)

Objectius i destinataris

En el marc del projecte es desenvoluparan els següents materials, amb la informació més actualitzada sobre aspectes de gestió de riscos de seguretat, i que estaran disponibles per a tots els experts i professionals en seguretat, estudiants i acadèmics:

 • Plataforma web amb eines i materials sobre gestió de riscos de seguretat: http://security.turiba.lv
 • Recomanacions per a universitats que formen especialistes en seguretat a Europa.
 • Vocabulari digital sobre gestió de riscos de seguretat.
 • Eines d'educació digital per a la gestió del risc de seguretat.
 • Vídeos sobre diferents subtemes de gestió del risc de seguretat.
 • Recopilació de bones pràctiques en gestió de riscos de seguretat.
 • Tasques pràctiques per a alumnes i professors.

Els principals grups destinataris del projecte són professors i estudiants de l'àmbit de la seguretat, així com facultats, universitats i centres que imparteixen formació en aquesta disciplina

Altres activitats relacionades

L'estiu de 2023 s'organitzarà un curs intensiu per a estudiants de 6 països per testar les eines i els materials desenvolupats. A la tardor de 2024 hi haurà diversos esdeveniments informatius: conferències internacionals a Letònia, seminaris nacionals als Països Baixos i Finlàndia i esdeveniments en línia organitzats per universitats i centres docents a Espanya, Noruega i Lituània.

Més informació (en anglès)