L'Arnau López, alumne del GCIS, va rebre el primer premi del repte BlockchainxODS

img

L’estudiant del Grau de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles (GCIS), Arnau López, juntament amb la Paula Rebollo, Jordi Calafi i Carlos Cerra (Negocis Internacionals i Màrqueting ESCI-UPF) i en León Losada (doble grau d'ADE i dret a la UPF), van ser galardonats amb el primer premi per afrontar el desafiu de BlockchainxODS propulsat per Frit Ravich i el CBCAT.

08/03/2024

El repte es basava a trobar una solució per millorar la traçabilitat d'un producte (les patates casolanes) utilitzant el Blockchain i tenir un "retorn al territori" amb un impacte positiu afavorint als ODS.

El resultat d'aquests tres mesos ha sigut una col·lecció de NFT's tematitzades que s'obtenen amb l'acumulació de codis QR que es troben dins les bosses de patates casolanes de Frit Ravich. 

Cada NFT consta d'una temàtics relacionada amb diferents ODS i serveix per aconseguir diferents recompenses com productes exclusius o experiències. Alhora es destinen part dels beneficis que es generen a projectes socials. El client pot escollir a quin programa participar (dins d'unes opcions prèviament seleccionades) i en pot veure la traçabilitat amb total transparència. Aquest sistema pot incentivar a la fidelització del client i, alhora, generar un impacte positiu al territori.

Per obtenir més informació cliqueu en aquest enllaç.