L’Escola organitzarà una jornada sobre Ciberseguretat i Intel·ligència Artificial

Jornada sobre Ciberseguretat i intel·ligència artificial

Experts i professionals del sector debatran sobre la revolució tecnològica en l’àmbit de la defensa i la seguretat ciutadana. La jornada “Ciberseguretat i Intel·ligència Artificial: Innovació tecnològica en el marc de la Defensa” tindrà lloc el divendres 31 de maig, de 10 a 14 hores. Les inscripcions ja estan obertes.

21/05/2019

L’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, amb la col·laboració del Ministerio de Defensa, celebrarà el divendres 31 de maig la jornada “Ciberseguretat i Intel·ligència Artificial: Innovació tecnològica en el marc de la Defensa”.

La jornada neix amb l’objectiu de reflexionar al voltant de la penetració massiva de les noves tecnologies i els nous riscs que comporten, sobretot davant la digitalització de processos administratius, la connectivitat al cloud i el blockchain.

Aquest espai d’aprenentatge i debat permetrà tractar des de l’àmbit militar i acadèmic els beneficis i reptes que presenten aquestes tecnologies, els seus marcs reguladors i com l’Estat s’està preparant per afrontar-ne els riscs.

La jornada està especialment orientada a aquells estudiants i professionals interessats en l’aplicació de les noves tecnologies en els àmbits de la defensa i la seguretat ciutadana.

El programa de la jornada serà el següent:

•    A les 10 hores. Inauguració a càrrec de la directora de l’Escola, Montserrat Iglesias-Lucía.

•    De les 10:15 a les 11:45 hores. Taula rodona: “Noves tecnologies en ciberseguretat: Internet de les Coses, Blockchain i Intel·ligència Artificial”, amb la participació de Jordi Batlle (enginyer informàtic),  Friman Sánchez (expert en Arquitectura de Sistemes), i David Ramírez (analista de l’Instituto Español de Estudios Estratégicos). Moderat per Montserrat Iglesias-Lucía, directora del centre.

•    De les 12:15 a les 13:45 hores. Taula rodona: “Armament Autònom i militarització de la Intel·ligència Artificial”, amb la participació de Josep Cañabate (professor de Dret de la UAB), Josep Lluís Pérez Francesch (director de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials), Ángel Gómez de Ágreda (coronel de l’Exèrcit de l’Aire), i Roser Martínez (professora de l’Escola). Moderat per Joaquín Rodríguez, professor i responsable de relacions internacionals de l’Escola.

Totes les sessions es faran a l’aula 141.

Inscripcions a la jornada

Descarrega't el díptic informatiu

 

Notícies relacionades

Demostració del treball de les unitats canines en detecció

Marga Macías explicarà el treball de les unitats canines en investigacions al Congrés de Detectius Privats

El proper divendres 14 de juny, la Coordinadora del Postgrau en Instrucció d'Unitats Canines de Treball, Marga Macías, oferirà una ponència sobre l'ús i beneficis d'incorporar les unitats canines en les investigacions dels professionals de la seguretat privada, en el VI Congrés de Detectius Privats de Catalunya, que es celebrarà a Barcelona. També realitzarà una demostració pràctica amb un gos de detecció ensinistrat. Llegir més

Totes les notícies