L’Escola acollirà un curs en anglès sobre gestió del risc de desastres

Conris Curs EPSI

Professors i experts en prevenció i seguretat d’arreu d’Europa oferiran diferents sessions basades en el manual del Disaster Risk Management Knowledge Centre (DRMKC), amb la col·laboració de la Xarxa Conris. El curs serà íntegrament en anglès i s’impartirà de l’11 al 15 de febrer.

07/01/2019

L’Escola de Prevenció i Seguretat de la UAB organitzarà de l’11 al 15 de febrer una formació intensiva íntegrament en anglès sobre gestió del risc de desastres.

El curs serà impartit per a diferents professors universitaris i investigadors internacionals de l’àmbit de la prevenció i la seguretat, membres de la Xarxa Conris, que vindran a l’Escola a oferir sessions sobre avaluació del risc, comunicació del risc de desastres, canvi climàtic, risc amb perspectiva de gènere, planificació d’emergències, etc.

El primer dia del curs es farà una jornada presentació oberta a tothom, sota el títol ‘Ciència per a la Gestió de Desastres Naturals: una proposta europea’. La jornada comptarà amb una ponència de la coordinadora del Disaster Risk Management Knowledge Centre (DRMKC), Montserrat Marin, i una posterior taula rodona. Per assistir-hi, inscriu-te a la jornada.

Els continguts es basen en un manual publicat pel DRMKC, un centre d’investigació de la Comissió Europea que l’any 2017 va publicar el treball amb l’objectiu de donar resposta al marc de Sendai: reduir els riscs i pèrdues per desastres i contribuir en la resiliència de la societat.  

La formació està dirigida a estudiants de Grau, Postgrau i Màster interessats en la temàtica. Per a més informació, podeu consultar el programa i professorat a la pàgina del curs.

Prèvia prova pilot a Holanda

A l'abril de l'any passat, l'Escola ja va participar en una prova pilot de la formació en gestió de riscos de desastres que es va realitzar a Hogeschool Saxion University of Applies Sciences d’Enschede, a Holanda. Entre el professorat convidat hi havia Joaquín Rodríguez, qui va oferir una sessió dedicada a la gestió del risc.

 

Notícies relacionades

Demostració del treball de les unitats canines en detecció

Marga Macías explicarà el treball de les unitats canines en investigacions al Congrés de Detectius Privats

El proper divendres 14 de juny, la Coordinadora del Postgrau en Instrucció d'Unitats Canines de Treball, Marga Macías, oferirà una ponència sobre l'ús i beneficis d'incorporar les unitats canines en les investigacions dels professionals de la seguretat privada, en el VI Congrés de Detectius Privats de Catalunya, que es celebrarà a Barcelona. També realitzarà una demostració pràctica amb un gos de detecció ensinistrat. Llegir més

Totes les notícies