Hilario Sein, exalumne del Grau online, parla sobre plans d’autoprotecció d’esdeveniments al País Basc

Hilario Sein Narvarte

Arran de l’última modificació en la Norma Basca d’Autoprotecció, l’alumni va participar com a ponent en una jornada organitzada pel Departament de Seguretat del Govern Basc per parlar sobre mesures de prevenció als esdeveniments i els Dispositius de Riscs Previsibles (DRPs).

16/07/2019

L’alumni del Grau en Prevenció i Seguretat Integral online, Hilario Sein Narvarte, va participar en una ponència a Bilbao, l’1 de juliol, titulada “La Norma Vasca de Autoprotección tras las últimas modificaciones normativas: Los Eventos y los Dispositivos de Riesgos Previsibles DRPs”, promoguda pel Departament de Seguretat del Govern Basc.

Com a tècnic d’autoprotecció de la Federación de Ikastolas, Hilario Sein té una ampla experiència en la planificació de mesures preventives en espectacles públics i activitats recreatives massives, com la celebració anual de la Kilometroak, a Guipúscoa, o la Ibilaldia, a Biscaia; esdeveniments que poden arribar a reunir entre 80 i 100 mil persones.

L’expert va participar com a conferenciant per donar aspectes tècnics sobre els Dispositius de Riscs Previsibles (DRPs), que és una versió reduïda dels Plans d’Autoprotecció, i que recentment un nou canvi en la legislació n’ha determinat la seva obligatorietat per a esdeveniments de menys de 10.000 assistents. Per al professional, “basar el disseny dels DRPs en les mesures preventives és clau per evitar riscos” i saber com fer-ne una avaluació a posteriori.

L’exalumne també ha destacat l’esforç de l’Administració per induir a una “evolució normativa” i generar consciència sobre la importància d’aportar mesures preventives en l’organització d’activitats i espectacles. “Abans els organitzadors se centraven més en l’estructura de l’esdeveniment i n’obviaven la prevenció i protecció”, explica Hilario Sein, que també treballa com a responsable d’intervenció i rescat de la DYA Guipuscoana, ha sigut gerent d’una empresa d’un servei d’emergències i ambulàncies, ha coordinat el grup de Protecció Civil d'Errenteria i ha participat en tasques de rescat amb els voluntaris de Creu Roja.

Experiència alumni del Grau online

Hilario Sein va decidir cursar el Grau en Prevenció i Seguretat Integral en modalitat online per complementar la seva formació amb una visió de la seguretat més integral. Un dels aspectes que més ha valorat és la flexibilitat que permet “fer un Grau universitari en funció de la teva disponibilitat i temps”, i també ha destacat l’alt nivell del professorat que, segons ha afirmat, tractaven molts temes d’interès i li “van aportar molt” al llarg de tota la carrera.

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies